Ancheta tragediei din "Colectiv" continuă. Doi angajați ISU au fost reținuți

267
1
Ancheta tragediei din

Articole de la același autor

Doi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost reținuți de procurorii militari ai Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de abuz în serviciu și neîndeplinirea atribuțiilor, în cazul eliberării avizelor de funcționare pentru Clubul Colectiv.


Este vorba despre George Matei Petrică și Antonina Radu care, în calitate de ofițeri inspectori în cadrul ISU București, au permis funcționarea Clubului Colectiv, fără a deține autorizație de securitate la incendiu. 


"Deși au făcut mai multe deplasări la S.C. Colectiv Club SRL, inculpații Radu Antonina și Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.


Prin aceasta s-a asigurat obținerea unui folos necuvenit în sumă de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. București, până la data dezastrului 30.10.2015.", susțin procurorii DNA.


Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventivă.
De asemenea, de la ISU București - Ilfov au fost ridicate documente privind controalele făcute pe domeniul prevenirii incendiilor și astfel se va stabili dacă a fost respectată legea.


Reamintim că cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost arestați preventiv în 3 noiembrie, pentru ucidere din culpă, în cazul incendiului din clubul Colectiv. 


De asemenea, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a fostului primar Cristian Popescu Piedone și a două angajate de la Primăria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, șefa Serviciului autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, angajată la același serviciu, în dosarul instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.


Sâmbătă, Judecătoria Sectorului 4 a dispus arestarea pentru 30 de zile a Danielei Niță, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile ce au cauzat incendiul, a directorului societății, Cristian Niță, și a pirotehnicianului Viorel Zaharia. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, iar patronii firmei amintite sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri.


Comentează știrea

zFXiDSdXNQMDafYLhQC
2 decembrie 2016
rKtUlwGDlykwiu

RhC7RD idyesqkgbkdb, [url=http://taahujrbjnei.com/]taahujrbjnei[/url], [link=http://qvvwegnvonpf.com/]qvvwegnvonpf[/link], http://sbmtgeyociey.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5123 secunde