Anchetatorii au continuat în week-end perchezițiile în cazul plăcuțelor de înmatriculare false

1210
Anchetatorii au continuat în week-end perchezițiile în cazul plăcuțelor de înmatriculare false - f68ca0ae4fd5100274d7191ccb4d8d91.jpg
Procurorii DIICOT au cerut, sâmbătă, Tribunalului Constanța arestarea a două din cele zece persoane puse sub învinuire în scandalul falsificării plăcuțelor de înmatriculare, respectiv pentru șeful atelierului unde se confecționau plăcuțele, Daniel Ștefan Scarlat, și pentru administratorul firmei care le comercializa, Teodor Sorin Tănase. Magistrații au respins însă propunerile de arestare preventivă, luând în cazul lor doar măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs, la Curtea de Apel Constanța.
Procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), Codruț Olaru, a declarat, pentru NewsIn, că, deocamdată, au fost puse sub învinuire zece persoane, iar opt au primit interdicția de a părăsi țara.
Se pare că rețeaua infracțională dubla orice număr din țară, mai puțin cele din Constanța, pentru a nu da de bănuit. În consecință, este posibil ca mai multe autoturisme din țară, din orașe diferite, să aibă același număr de înmatriculare, drept pentru care ancheta procurorilor se va extinde asupra unor județe ca Harghita sau București.
Procurorii DIICOT au ridicat, vineri, la Constanța peste 1.000 de certificate de înmatriculare și zeci de plăcuțe de înmatriculare false, pe care o rețea infracțională le folosea la înmatricularea de mașini a căror proveniență nu era clară sau care nu puteau fi înmatriculate legal, spun surse judiciare.
Astfel, anchetatorii au luat la puricat arhiva dintre anii 2006 - 2008 a Serviciului Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor Con-stanța, ridicând documentele relevante pentru caz.
Certificatele de înmatriculare și plăcuțele falsificate ridicate erau confecționate de membrii rețelei, care aveau softuri de imprimare speciale. Persoana care comanda plăcuțele și certificatele de înma-triculare era responsabilul de zonă al atelierului care le confecționa pntru serviciul de înmatriculări.
Apariția acestor numere și certificate false nu făcea decât să dubleze numerele de înmatriculare deja existente și, în cazul unui accident rutier, putea fi trasă la răspundere o altă persoană. Anchetatorii au identificat deja mai mulți posesori ai unor autoturisme care au numere identice cu cele falsificate.
Amintim că mai multe persoane au fost audiate, vineri, iar zeci de imobile au fost percheziționate. Ancheta procurorilor a continuat și în week-end, sâmbătă și duminică, anchetatorii efectuând fără încetare percheziții și audieri.
Ofițerii DGIPI i-au monitorizat din luna septembrie pe cei ridicați vineri, informații despre activitatea lor datând încă din 2006.
Perchezițiile de vineri dimineață au fost hotărâte de procurorii DIICOT în urma informațiilor DGIPI, care arată că numărul celor implicați în rețea este mult mai mare.
Din cauza specificului anchetei și a amplorii sale, procurorii au suspendat activitatea de vineri a Serviciului, pentru a percheziționa întreaga arhivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2192 secunde