Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, mutată la altă instanță. Procesul s-ar putea relua de la zero

3142
1
Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, mutată la altă instanță. Procesul s-ar putea relua de la zero - ancuta-popoviciu-mutata-la-const-1716305072.jpg

Articole de la același autor

Secția pentru judecători a CSM a decis în ședința de marți, 21 mai, ca judecătoarea lui Vlad Pascu din „Dosarul 2 Mai” să fie mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare, se arată pe site-ul CSM.


Astfel, Ioana Ancuța Popoviciu va fi mutată, la cererea ei, de la Judecătoria Mangalia, unde activează acum, la Judecătoria Constanța, începând din 1 iunie.


Procesul în cazul accidentului de la 2 Mai are ultimul termen programat pentru joi, 23 mai. La finalul acestei ultime ședințe, judecătoarea va anunța când va da primul verdict din acest dosar. Decizia nu va fi definitivă, iar dosarul va ajunge la Curtea de Apel Constanța.


Vlad Pascu este în arest preventiv din 20 august 2023, la o zi după ce a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri lângă stațiunea 2 Mai, județul Constanța, și i-a omorât pe doi dintre ei, conducând drogat.


Reamintim că la primul termen de judecată, pe 22 februarie, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a intrat în sala de ședințe mestecând gumă şi apoi a întrebat dacă unul dintre tinerii ucişi în accident e prezent şi el la proces. La următorul termen, unul dintre avocații care reprezintă părinții victimelor a cerut recuzarea judecătoarei, motivând că „a dat dovadă de gravă neglijență în administrarea dosarului”. Cererea de recuzare a fost respinsă de Judecătoria Mangalia, care a explicat că argumentele sunt „cel mult chestiuni ce ţin de pregătirea profesională a doamnei judecător”.


Pe 23 februarie, după ce presa a dezvăluit ce s-a întâmplat la primul termen, Inspecția Judiciară a anunțat că s-a autosesizat și face verificări. Pe 24 aprilie, CSM a decis respingerea cererii de suspendare din funcție a Ancuței Popoviciu. În aceeași zi, la ieşirea din sediul instituţiei, judecătoarea a stat un minut și 10 secunde în faţa jurnaliştilor. A primit 11 întrebări și nu a rostit niciun cuvânt.




Comentează știrea

Cucu
22 mai

La noi când un salariat greșește primește o sancțiune.Dacă greșeala e gravă , i se desface contractul de muncă disciplinar , cu litera corespunzătoare din Codul Muncii.Acesata salariată este mutată/trasferată ! la Judecătoria Constanța. Ce să facă și aici ? Consiliul Superior al Magistraturii , merge treaba ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5908 secunde