Accident 2 Mai / CSM discută propunerea de suspendare din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu

739
Accident 2 Mai / CSM discută propunerea de suspendare din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu - xfondjudecatoareadinmangalia1708-1713939515.jpg

Articole de la același autor

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii discută, miercuri, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.


Săptămâna trecută, Secţia a încuviinţat cererea de amânare a judecăţii cauzei, formulată de judecătorul Ioana Ancuţa Popoviciu, pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia.


Pe 16 aprilie, Inspecţia Judiciară anunţa că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia.


„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se preciza într-un comunicat al IJ.


Inspecţia Judiciară informa, în luna februarie, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4849 secunde