CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu

499
CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu - xfondjudecatoareadinmangalia1708-1713346333.jpg

Articole de la același autor

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal, anul trecut, doi tineri în localitatea 2 Mai.


"Miercuri, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a încuviinţat, în temeiul art. 13 şi art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecăţii cauzei formulată de judecătorul Ioana Ancuţa Popoviciu pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie, ora 11,00", a informat Secţia, într-un comunicat.


Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia.


"Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei", se preciza într-un comunicat al IJ.


Inspecţia Judiciară anunţa în luna februarie că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.832 secunde