Andrei Baciu, propus șef la CNAS de Alexandru Rafila. Decizia va fi luată de Marcel Ciolacu

328
Andrei Baciu, propus șef la CNAS de Alexandru Rafila. Decizia va fi luată de Marcel Ciolacu - andreibaciuministerulsanatatii1-1691168703.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 4 august, că secretarul de stat Andrei Baciu a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.


Ministrul PSD a fost întrebat într-o conferinţă de presă dacă a trimis Guvernului propunerea de numire a lui Andrei Baciu în funcţia de preşedinte al CNAS.
„Am trimis o propunere, am făcut o propunere în acest sens, dar, oricum, nominalizarea preşedintelui CNAS o face primul ministru”, a declarat Alexandru Rafila.


În ședința de Guvern de joi, 3 august, premierul PSD Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătăţii „schimbări profunde” în această instituție.


„Vă solicit să începem să facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a spus șeful Executivului lui Rafila, la începutul ședinței de la Palatul Victoria. Ciolacu a precizat, totodată, că „este nevoie de o structură nouă” în această instituție.


Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi apoi a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a lui Valeriu Gheorghiţă.


În prezent, CNAS este condusă de vicepreședintele Adela Cojan, care exercită atribuțiile de președinte încă de acum doi ani, de când a fost revocat Adrian Gheorghe. Acesta fusese numit când Vlad Voiculescu (USR-PLUS) era ministru al Sănătății, dar a fost revocat în septembrie 2021, de fostul premier PNL Florin Cîțu, după ruptura coaliţiei PNL – USR-PLUS.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6285 secunde