Angajări în Poliție din sursă externă. Iată câte locuri sunt disponibile și unde

3446
1
Angajări în Poliție din sursă externă. Iată câte locuri sunt disponibile și unde - angajari-1459529568.jpg
IPJ Constanța a pus la dispoziție locuri pentru cei care vor să se angajeze în Poliție din sursă externă. Este vorba de 62 de locuri, special destinate pentru mediul rural. De asemenea, un loc este disponibil pentru reîncadrare. 


"Este un pas înainte, spre mai bine, să completăm lipsa de personal printr-o transparență absolută. Este normal ca angajările să fie făcute în etape. Din câte știu, cam acesta este deficitul din mediul rural și este foarte bine că se acoperă. De asemenea, acești oameni vor ști că merg în mediul rural și nu vor putea ca după câteva luni să spună că vor să plece. Ei vor semna un anga-jament că nu vor putea pleca din mediul rural o anumită perioadă de timp", a declarat pentru "Cuget Liber", președintele Sindicatului Agenților de Poliție Constanța. 


Posturi scoase la concurs de Poliția de Frontieră


Începând de ieri, Poliția de Frontieră Română a demarat procedura de reîncadrare de personal, în vederea completării deficitului existent. Astfel, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea a 350 de posturi vacante de agenți de poliție de frontieră, în toată țara, la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontiera României (terestră, aeriană și maritimă). La Constanța, Garda de Coastă scoate la concurs 39 de locuri pentru frontiera cu Bulgaria și Marea Neagră. 


Sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliție și pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Polițistului cu modificările și completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcție publică, pierderea capacității tem-porare de muncă sau în urma reorganizărilor instituționale) și care au studii corespunzătoare cerințelor postului, respectiv îndeplinesc condițiile legale.


Posturile scoase la concurs sunt re-partizate în structurile operative, la nivelul compartimentelor ture de serviciu ale Sectoarelor Poliției de Frontieră și Punc-telor de Trecere Aeroportuare, în urma unei analize privind necesarul fiecărei structuri în funcție de specificul infracționalității transfrontaliere al zonei respective, 75% dintre acestea fiind la frontiera externă a Uniunii Europene.


Încadrarea se va face în urma susținerii unui concurs, emiterea anunțurilor fiind realizată de către fiecare structură beneficiară, conform prevederilor legale. Acestea vor fi publicate, începând cu data de 01.04.2016, pe paginile web oficiale ale structurilor organizatoare, astfel:
• Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara (frontiera cu Serbia) - 118 posturi;
• Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (frontiera cu Ucraina) - 73 posturi;
• Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (frontiera cu R. Moldova) - 43 posturi; 
• Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu (frontiera cu Bulgaria) - 39 locuri; 
• Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea (frontiera cu Ungaria) - 15 locuri; 
• Garda de Coastă (Marea Neagră și frontiera cu Bulgaria) - 39 locuri;
• I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni - 20 posturi și P.P.F. Aeroport Târgu Mureș - 3 posturi.


Informațiile privind modalitățile de în-scriere și participare la concurs, condiții de recrutare, probe de selecție și criterii de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare susținerii examenului pot fi obținute de la structurile de Resurse Umane ale inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră și I.G.P.F.


Această activitate, care presupune completarea deficitului existent la nivelul P.F.R., se înscrie în obiectivele instituției de creștere a capacității de acțiune la nivelul structurilor teritoriale și, implicit, întărirea componentei operative a Poliției de Frontieră.


Comentează știrea

micsunica
5 aprilie 2016
anunt

Acum! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Vrem sa colaboram numai cu oameni extrem de seriosi, doritori sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o activitate lejera si interesanta, in timpul liber sau full-time. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7533 secunde