Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimiși în judecată

538
1
Radu Mazăre și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimiși în judecată - fostul-1459529664.jpg
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, cercetat sub control judiciar, în dosarul locuințelor sociale "Henri Coandă" și acuzat de luare de mită și fals în declarații, a fost trimis în judecată alături de fratele său, Alexandru Mazăre, și omul de afaceri israelian, Avraham Morgenstern. Senatorul Alexandru Mazăre este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații. Omul de afaceri Avraham Morgenstern este cercetat pentru dare de mită. 


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că "inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al Municipiului Constanța, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social HENRI COANDĂ, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al mun. Constanța. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). 


Precizăm că din suma totală de 175.000 euro, 95.000 euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre Radu Ștefan și 80.000 euro către contul pus la dispoziție de fra-tele său, Mazăre Alexandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel", se arată în comunicatul emis de DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 


Comentează știrea

petrica
2 aprilie 2016
pentru

pentru raul facut cetatenilor din tomis nord,tomis3,sa fii blestemat si sa dea dumnezeu sa ai condamnare cu executare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1517 secunde