Probleme pentru senatorul Alexandru Mazăre. ANI l-a prins cu conturi nedeclarate în Israel

856
9
Probleme pentru senatorul Alexandru Mazăre. ANI l-a prins cu conturi nedeclarate în Israel - alexandrumazare1-1455818212.jpg

Articole de la același autor

Averea deținută de senatorul Alexandru Mazăre revine în atenția Justiției. De curând, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de aproximativ 210.775 euro, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de parlamentar.

Inspectorii ANI susțin că diferența identificată rezultă din constituirea, de către Alexandru Mazăre a unor depozite bancare în cuantum de 160.775 euro la o unitate bancară de pe teritoriul statului Israel, precum și din achiziționarea unui imobil pentru care a fost achitat prețul de 50.000 euro. Drept urmare, reprezentanții ANI au sesizat Comisia de cercetare

a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de Alexandru Mazăre, în perioada exercitării mandatului de senator.

Potrivit unui comunicat remis de ANI, Alexandru Mazăre a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, respectiv, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu toate acestea, el nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere personal.

Problema banilor intrați în contul parlamentarului Alexandru Mazăre s-a mai aflat și în atenția procurorilor DNA. În urmă cu doi ani, senatorul PSD Alexandru Mazăre s-a prezentat în fața anchetatorilor, fiind citat pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care era cercetat și fratele său, fostul primar Radu Mazăre. La timpul res-pectiv, procurorii l-au anunțat pe Alexandru Mazăre că este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații. Concret, printre altele, el era cercetat, deoarece în declarația de avere, formulată la data de 29 mai 2012, nu menționase contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel.

În acest cont, fusese virată, de către o societate comercială, la datele de 13 septembrie 2011 și 6 decembrie 2011, suma totală 80.000 euro. Anchetatorii susțineau că această sumă de bani reprezenta o parte din banii primiți, cu titlu de mită, de către Radu Mazăre, în schimbul efectuării de către acesta, de demersuri atât în cadrul atribuțiilor de serviciu, cât și în afara lor, în vederea câștigării licitației organizate de RAEDPP Constanța, pentru construirea de locuințe modulare în cadrul Campusului social Henri Coandă. Cu toate acestea, în cele din urmă, Alexandru Mazăre a fost scos de sub urmărire penală.

Ce avere declară senatorul

Potrivit ultimei declarații de avere înregistrată la Senat, în 2015, Alexandru Mazăre deține din 2007, un teren de 5.000 mp, în comuna Costinești, iar din 2008, cinci hectare de teren în localitatea Baia din Tulcea. De asemenea, el mai are în proprietate un apartament cu o suprafață de 120 mp, dobândit în 2010. Ca active financiare, senatorul are conturi în valoare de 4.000 euro și 4.000 lei. Totodată, el declară în document că a acordat două împrumuturi, respectiv, 200.000 euro societății "APU Media" și 80.000 euro fratelui său, Mihai Mazăre. În ceea ce privește veniturile obținute, parlamentarul Alexandru Mazăre susține că suma de 58.908 lei provine din activitatea de la Senat, 6.600 euro chiria dintr-un apartament situat în București și 2.500 lei

dintr-un contract de arendă a terenului din Baia, Tulcea.

Referitor la cariera sa politică, social democratul Alexandru Mazăre se află la al treilea mandat de parlamentar. Dacă în alți ani, atunci când fratele său, Radu Mazăre, era pe cai mari, Alexandru Mazăre era unul dintre cei mai activi politicieni, în ultimii doi ani, el a ales tăcerea în Parlament. Așa se face că, anul trecut, a avut doar o singură inițiativă legislativă și nu a mai luat cuvântul în plen, și nici nu a mai adresat interpelări. De altfel, la un moment dat, chiar a lăsat să se înțeleagă că se va retrage din politică dar, cu toate acestea, nu și-a dat demisia din Senat. Totuși, se poate spune că tăcerea sa echivalează cu sfârșitul carierei politice, domeniu unde a fost propulsat de fratele său, Radu Mazăre.

Comentează știrea

Liviu Chilian
19 februarie 2016
Ce gluma indecenta - 210 mii

Au furat sute de milioane Euro de la gura copiilor din judetul Kustendge, progerniturile satanizate ale burghezului-rosu-ceausist Stefan Mazare, gnomul de legatura cu SeKuritatea din Intreprinderea de Pescuit Oceanic. Si'au tras PROTECTIE Ssmito-Iudeoida si au crezut ca FURAND cot la cot cu ALESII lui Satan, nu vor avea probleme in veci. Mafia Mazare, mafie tziganeasca-zsidaneasca, este cea mai RAPACE din Rromarlania. Kapo-ul ce i'a initiat in satanismul cleptomaniac israHelian este Schwartzenebunu; dement "cauatat" dei Interpol pentru a fi adus in Nebunistan sa raspunda in fata justitiei - asa cum a fost "cautat" si diabolicul-strecheat Beraru. --- In ultimele luni, politicastrio-merdiaticii Romarlani fac un circ grotec cu antijustitia care "aresteaza" banditi cu nemiliuita, da' niciunul nu e condamnat cu adevarat. Orice ar face insa, SSistii Fuhrerului Jewkknis, nu va fi pace sub maslini pana cand Schwartzenebunu si Iskkndarani, doi Ssmiti Demonici, nu vor infunda pe viata puscaria in Rromarlania!! Amin!

ABC VAL
19 februarie 2016
PLACINTESCU

DNA-ULE DAR PE PLACINTESCU AI PE AL LUI ABC VAL NU IL VEZI CA PRIN EL MAZARE A SPALAT O GRAMADA DE BANI

Costea
19 februarie 2016
Dar pe restul?

Aștept sa vină rândul și lui Gabi Stan,Fagadau și toți cei care au luat parte la devalizarea Constanței.Nu cred ca restul din conducerea primariai au fost fete mari.Or fi fost,dar adunate din bordeluri.

revoltat
19 februarie 2016
niste vandali parveniti

Vor scapa de puscarie cu siguranta, dar cu bani mai putini si vor rinji in fata constantenilor sa le arate ca puiul ,uleiul si alte mocangeli, vor tine oamenii cu mina intinsa si fara demnitate

un alegător
19 februarie 2016
aoleu

Nu mai dați poza ăstuia în ziar că plâng copii...Cum își bat joc de noi aștia ai lui Mazăre. Cum, doamne iartă-mă, să fie ăsta senator?!?

ath
19 februarie 2016
Calendarul fesenist

Zilele trecute am primit de la SPIT, "Calendarul obligatiilor fiscale" in format electronic.Eu l-am inramat si l-am pus la capul patului alaturi iubirea vietii mele.Nevasta si SPIT-ul,doua obligatii fiscale.In plus,SPIT-ul sta cu bunghiul in contul meu din banca.Interesant este ca Al. Mazare in calitate de senator a votat o lege care obliga banca sa raporteze SPIT-ului cati bani am eu in banca.I-a obligat pe bancheri sa verifice daca mai respir sau sunt bun de plata.Legea este valabila numai pentru muritori,nu se aplica la senatori si la primari.Specialii astia nu au calendar si nici obligatii fiscale.Dovada ca din anul 2012 fiscul nu a putut sa-l execute pe nemuritorul Alexandru Mazare.Dar problema nu este asta.Observati cum cei care i-au sustinut si i-au propus in functii,adica cei din "echipa mea" sunt nevinovati,sunt cinstiti,curati ca lacrima.Anul asta se pregatesc sa ne propuna un alt Mazare,un alt senator sau deputat cinstit.Asistam la rotirea cadrelor de partid si de stat.Si inca ceva.Uitati-va la noua burghezie proletara,uitati-va unde investesc ei cand au un ban in buzunar.Nu investesc in economia Romaniei ca nici nu-i duce capul.Investesc in Israel,in Austria la Saint Tropez.Si noi asteptam investitori americani.Nebunistan......de acord cu Liviu Chilian.

Carmen
19 februarie 2016
Castigati bani chiar acum, din prima luna

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Liviu Chilian
19 februarie 2016
Burghezia roșie, militarist-seKurista

Nu e corect, d'le, "burghezia proletara", ci burghezia roșie de care Marx a avertizat. După școala profesională, am muncit in Șantierul naval. Îmi amintesc de toți - șefi de echipa, maiștri si chiar si "inginerii" - nu erau burghezi. Militaratii si seKuristii au format burghezia roșie creată de Ceauș, sperând ca nu vor TRĂDA. Dar au făcut'o! Si au nenorocit Țara prin progeniturile lor. "Marii" politicastri postdecembriști in frunte cu Bashitler, Nastase, Tariceanu, Paturiciu, etc, sunt fii de militarati-ceaușiști. Știu ce afirm, pt ca eu am fost victima lor. Am fost batjocorit si umilit, așa cum sunteți voi acum, de o mafie militarata din sinisterul transporturilor ce l'au aparat pe un nebun pe nume Bizdic, Tzigan-Turc din Strehaia numit comandant(?) pe aeroport. Nemaisuportand umilința, am decis sa fug din țara mea. După "schimbare", nebunul l'a păcălit pe Bashitler ce l'a Avansat in sinister. Prin AMENINȚARE, si'a angajat fiica la Kogălniceanu unde șef(Romatsa) e un fost "apropiat" al meu pe nume Onofrei. Când am aflat, am rămas siderat. Onofrei, de FRICA, a perpetuat...bizdicismul. Am înțeles si de ce - n'a avut încotro si s'a..."decadentizat", ca e la moda kkpIUDAlista , muiere mult mai tânara, mașini scumpe si vile grotești. Ei, copiii călăilor noștri, au devenit călăii copiilor noștri. Burghezia Roșie Satanica, militarist-seKurista! Tinerii trebuie sa ÎNVEȚE ca Zsidanii Bolșevici ce l'au ucis pe Ceauș, sunt acum kkpIUDAlisti de teapa unor Schwartzenebumu si Morgenstern ce au jefuit județul prim mafia Mazăre.

votant
19 februarie 2016
parere de rau

Probleme mari! Pacat ca nu i-au prins mai demult. S-ar mai fi salvat ceva din banii furati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4972 secunde