Mamaia în era "post Mazăre". Cine mai are curaj sau voie să construiască în stațiune

4548
5

Articole de la același autor

Dacă în alți ani stațiunea Mamaia era un adevărat șantier, acum se lucrează timid, la construcții deja începute și neterminate. Deodată, investitorii nu par să se mai înghesuie să ridice vile și hoteluri în stațiunea cea mai căutată de la malul Mării Negre. Coincidență sau nu, după plecarea lui Radu Mazăre de la Primăria Constanța, numărul autorizațiilor de construcție a scăzut drastic. Mai mult decât atât, numeroase proiecte au fost respinse deoarece nu se încadrau în regulamentele urbanistice ale zonei.

În ultimele luni, Serviciul de Urbanism din cadrul primăriei abia dacă a mai dat câteva certificate de urbanism pentru construcții în stațiunea Mamaia. Dacă la începutul lui 2015 și până la demisia fostului primar cercetat penal, se acordaseră pe bandă rulantă certificate și autorizații pentru diferite investiții în stațiune, după luna a șasea, a șaptea au fost emise semnificativ mai puține certificate de urbanism.

Așa se face că, înainte de luna mai 2015, SC Stop SRL a obținut mai multe certificate pentru supraetajarea imobilelor aflate deja în construcție, iar SC Marco Chim SRL a solicitat și a obținut certificate de urbanism pentru adăugarea a încă trei etaje pentru două imobile în curs de construire. În același interval, SC Aurora Mamaia SRL a obținut certificat de urbanism pentru construirea unui imobil cu demisol, parter, patru etaje și terase circulare, cu funcțiunea de vilă turistică.

Greta Roman, pentru SC Gamaro Construct SRL, a obținut certificat pentru modificare proiect în curs de execuție de construire a unui imobil cu parter, cinci etaje și terasă, cu funcțiune de locuință de vacanță, dorind supraetajarea cu două nivele. SC Solid House a obținut, de asemenea, modificarea proiectului de imobil cu parter și opt etaje, prin supraetajarea cu 20 la sută din suprafața desfășurată. De asemenea, SC Steda Beach SRL a cerut și a primit aviz pentru modificarea proiectului de imobil cu parter și patru etaje cu supraetajarea cu 20 la sută, conform legii. Dragoș Marcu a obținut și el supraetajarea cu 20 la sută din suprafața desfășurată a imobilului deja aprobat cu demisol, parter și patru etaje.

Se ridică hoteluri de opt etaje

Tot în epoca Mazăre, au fost și investitori care au cerut aviz pentru ridicarea de clădiri noi. SC Secom Exim SRL și SC Sunquest SRL au obținut certificat pentru construirea unui imobil cu parter și șase etaje cu funcțiune de vilă turistică. SC Deco - Horeca și Economu Tudorel au primit certificat pentru construirea unui imobil cu demisol, parter și trei etaje, cu funcțiune de vilă turistică. Alexandru Buicli a obținut aviz pentru construirea unui imobil cu subsol, parter și un etaj, cu funcțiunea de vilă turistică. Ilie Panait va ridica, conform certificatului de urbanism, un imobil cu demisol, parter, opt etaje și terase, cu funcțiunea de vilă turistică. Alte trei imobile cu opt etaje au primit autorizație și vor fi ridicate de Victoria Berdilă, Constantin Negri și SC Mariach Klab SRL. Iar SC Balcan Expres va construi un imobil cu șase etaje și va amenaja o plajă turistică.

Proiecte respinse din motive urbanistice

În mod surprinzător, după plecarea lui Radu Mazăre, multe din proiecte nu au primit aprobare pe diferite motive, dar mai ales pentru că nu se încadrau în reglementările urbanistice în vigoare. Astfel, mulți dintre cei care au cerut aprobarea supraetajării nu au mai avut sorți de izbândă de data aceasta. Se anunță însă un sezon de construcții hoteliere importante. Pe data de 29 decembrie 2015, Aras Nurghian a obținut două certificate de urbanism pentru construirea unui imobil cu subsol și opt etaje, cu scopul de vilă turistică, chiar pe malul lacului Siutghiol, în zona Hotelului Apollo. În aceeași zi, Calina Virgil a obținut certificat pentru ridicarea, pe bulevardul Mamaia nr. 564, a unui imobil cu parter și nouă etaje, cu apartamente și funcțiuni conexe de loisir, agrement, alimentație publică, parcare și centru conferințe.

Așadar, deocamdată este liniștea dinaintea furtunii. Betonarea stațiunii Mamaia va continua și în anii următori, pe măsură ce persoanele care s-au văzut proprietare pe terenurile din zonă vor dori să-și scoată investiția. PUZ-ul aprobat în anul 2013 are în vedere crearea de complexe turistice cu turnuri de până la 22 de etaje, dar și realizarea de locuințe secundare, pentru asigurarea unei populații permanente, așa că șantiere în stațiunea Mamaia vor mai fi mulți ani de-acum încolo.

Comentează știrea

popescu
4 februarie 2016
ion

Greta Roman, pentru SC Gamaro Construct SRL, a obținut certificat pentru modificare proiect în curs de execuție de construire a unui imobil cu parter, cinci etaje și terasă........ Pai vedeti de ce nu vine la sedinte Consilierul Iustin Roman !!!! E ocupat cu constructii ?? Sapati putin sa vedem dedesubturile , pe ce teren construieste !!!!

Vasile
4 februarie 2016
sic transit....

Pentru Mamaia.. ar mai inca o intrebare; cam cat loc mai este ? Doar daca se demoleaza ceva din kitch-urile care au umplut locul de la intrarea in Mamaia pana la Navodari, au ocupat plaja, au nenorocit litoralul. Pentru ce au facut Mazare si Brailoiu nu exita o pedepsa pe masura. Si nu numai Mazare si Brailoiu si Constantinescu; toti care au in numele interesului batjocoresc pamantul. Le doresc celor trei sa isi rupa picioarele si sa nu gaseasca alt loc de tratament decat ce a ramas din sanatoriile de la Agigea si Eforie Sud.

CRISTI
4 februarie 2016
fagadau a facut santier din c-ta

au facut un santier si din oras c-ta.ce dadea mazare aviz dar ce da si fagadau mai rau decat mazare

Carmen
4 februarie 2016
Castiguri din prima luna

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Andrei
4 februarie 2016
Ce articol!

In primul rand PUZ-ul cu cladirile de 22 de etaje nu este pentru Mamaia ci pentru zona pescarie, pentru terenul peninsular, acolo este foarte normal sa se faca turnuri inalte altfel ne vom trezi cu vile asa cum au facut cei de la fincogero. Deci nu se fac in Mamaia in buricul statiunii, desi as vrea sa fie si la noi turnuri de 20 si 30 de etaje ca-n toate statiunile moderne, dar de...este usor sa construiesti zgarie-nori, mai greu este sa construiesti mentalitati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2197 secunde