Angajați ISU trimiși în judecată, după ce au trucat o licitație

329
1
Angajați ISU trimiși  în judecată, după ce  au trucat o licitație - licitatietrucata-1447180649.jpg

Articole de la același autor

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările în dosarul în care un fost inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" și alți angajați au trucat o licitație. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța, care urmează să stabilească primul termen al procesului.

Viorel Costache, Constantin Miroiu - fost șef al Serviciului Logistic în cadrul ISU, Virgilia Crina Ciochină - fost contabil șef în cadrul ISU și Vasilică Vasile, care activa în cadrul Serviciului Logistic, sunt acuzați de procurorii DNA de comiterea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În același dosar este cercetat, pentru complicitate la aceeași infracțiune, și Viorel Cobzaru, administratorul unei societăți comer-ciale.

Anchetatorii spun că angajații ISU ar fi trucat o licitație, iar lucrarea a ajuns la Cobzaru, costurile fiind mai mari.

"Inculpatul Costache Viorel, în calitate de inspector șef al ISU Constanța, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, a aprobat documentele de achiziție și a decis plata lucrărilor și a materialelor necesare la un preț mult mai mare decât valoarea reală, în condițiile în care materialele fuseseră deja achiziționate. În același context, inculpatul Miroiu Constantin, în calitate de șef serviciu logistic, a avizat documentația de selecție a ofertelor și a aprobat plata lucrărilor și materialelor pentru proiectul respectiv, iar inculpata Ciochină Virgilia-Crina, în calitate de contabil șef, a avizat pentru control financiar preventiv propriu realizarea lucrărilor respective.

Documentația de achiziție a fost întocmită de inculpata Vasile Vasilica, subordonată a inculpatului Miroiu Constantin. În aceleași circumstanțe, inculpatul Cobzaru Viorel a emis mai multe facturi fiscale, reprezentând contravaloarea unor lucrări neexecutate și a prezentat mai multe oferte de preț din partea unor firme care nu primiseră oferte de participare la licitație", au precizat procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat ISU "Dobrogea" este de 40.735,97 lei. De asemenea, aceștia au obținut suma de 35.754,38 lei în mod necuvenit, motiv pentru care anchetatorii au pus sechestru pe bunurile inculpaților. 

Comentează știrea

:))
11 noiembrie 2015
:))

vine dna-ul sa va bata la usa putorilor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.549 secunde