Ministrul Traian Igaș:

Concurs "Angajații MAI ar putea primi salarii reduse cu 30%, în decembrie"

486

Articole de la același autor

Ministrul Administrației și Internelor (MAI), Traian Igaș, a declarat, ieri, că angajații MAI vor primi în luna decembrie salarii reduse cu 30%, dacă programul de disponibilizare a polițiștilor nu va fi derulat: "Trebuie să rețineți următorul lucru: dacă nu facem aceste disponi-bilizări, salariații MAI vor primi, în decembrie, cu 30% mai puțin la salariu".
Reamintim că, săptămâna trecută, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI nu a trecut de Camera Deputaților. Pentru adoptare, ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile, însă s-au înregistrat doar 150 de voturi "pentru" și 132 "împotrivă".
Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.
Totodată, în ședința de miercuri a Guvernului, prim-ministrul Emil Boc a cerut ministrului Igaș o analiză a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului.
Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de polițiști, cadre militare în activitate, soldați și gradați voluntari, preoți militari, funcționari publici și personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare și în numărul maxim de posturi aprobate.
De precizat este că bugetul Ministerului Administrației și Internelor pentru anul 2011 este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată și disponibilizarea a 18.000 de angajați în 2011, în două etape.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5952 secunde