Un afacerist constănțean va sta patru ani după gratii

520
Ștefan Caculea, patronul a două societăți comerciale din Constanța, rămâne condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Acest lucru au decis, ieri, magistrații Curții de Apel Constanța prin respingerea apelului declarat de inculpat. Hotărârea nu este încă definitivă. Prin aceeași decizie, s-a păstrat și interdicția dispusă pe numele lui Ștefan Caculea de a mai deține sau administra vreo societate comercială timp de cinci ani. Patronul trebuie să plătească și despăgubiri materiale către stat în valoare de aproximativ cinci milioane de lei, sumă ce reprezintă impozit pe profit și TVA.
Potrivit procurorilor, Caculea, în perioada octombrie 2006 - februarie 2007 și iunie - noiembrie 2007, în calitate de asociat unic și administrator al SC "Nova Euxin Trading" SRL Constanța și al SC "Step Construct Trans" SRL, a omis evidențierea în actele contabile a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor realizate. Individul a creat astfel un prejudiciu bugetului de stat de 5.098.989 de lei, echivalentul a 1.480.228 de euro, reprezentând impozit pe profit și TVA.
Patronul Caculea este la a doua condamnare pentru fapte de același gen. El mai este condamnat definitiv, într-o speță asemănătoare, la șase ani de închisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7036 secunde