Frații Tocia condamnați!

Ani grei de închisoare pentru contrabandiștii de țigări din Constanța

2784
1
Ani grei de închisoare pentru contrabandiștii de țigări din Constanța - anigreideinchisoare-1433953772.jpg

Articole de la același autor

După aproape un an, magistrații Judecătoriei Constanța au finalizat cercetarea judecătorească în cazul a opt indivizi care au fost prinși introducând în țară ilegal țigări de contrabandă și alcool. Completul de judecată i-a găsit vinovați pe frații Stelian și Constantin Tocia și pe complicii lor, printre care se află și doi polițiști de frontieră și i-a condamnat la ani grei de închisoare cu executare!

Potrivit minutei, Stelian Tocia a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare, Constantin Tocia la zece ani, Cristian Liciu- 10 ani și patru luni, Ivanov Kiril Ivanov - 8 ani, Cătălin Marian Afrenie- 8 ani, Valentin Vasile Stavilă- 6 ani, iar polițiștii de frontieră Adrian Ionuț Ioana - 10 ani și Florin Pețeanu - 7 ani. De asemenea, magistrații i-au obligat pe inculpați să plătească daune materiale de aproape 4 milioane de lei, către Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Întreaga acțiune coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a debutat în luna martie a anului trecut când oamenii legii au descins la locuințele indivizilor. Asta după ce i-au supravegheat pe suspecți mai bine de trei luni... Oamenii legii au efectuat 16 percheziții în Constanța, București și Mangalia, la domiciliile indivizilor și au confiscat 374.500 de pachete și 835 de sticle de whisky, mărfuri netimbrate fiscal, precum și zeci de mii de euro și de lei. De asemenea, au fost confiscate la acea dată 13 autoturisme de lux, un microbuz cu remorcă și un tir. Oamenii legii au stabilit că suspecții au prejudiciat statul cu 3.910.727 de lei.

Sticle goale ca paravan

Descinderile au urmat după ce în noaptea de 3 spre 4 martie un tir a intrat în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche. Oamenii legii aveau informații că în acesta se află țigări de contrabandă și că marfa urma să ajungă în Ungaria, așa că l-au urmărit. În apropiere de Craiova, ofițerii au pornit ofensiva. În urma controlului, baxurile cu țigări au fost descoperite după patru paleți de sticle goale. Cei doi polițiști de frontieră sunt acuzați că au închis ochii și au trecut cu vederea ilegalitățile comise de suspecți. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu și destinarea de informații ce nu sunt destinate publicității. Ionuț-Adrian Ioana este acuzat că și-a anunțat complicii despre controalele care urmau să fie în vămile Negru Vodă și Vama Veche, iar Pețeanu că a refuzat să îi înmâneze unui inspector ANAF datele de identificare ale tirului cu pricina. În același dosar a mai fost implicat un individ din Constanța, însă în luna septembrie el a recunoscut acuzații și a fost condamnat separat.

Comentează știrea

catalin
11 iunie 2015

Ai un vis? N-ai resurse... Daca esti dispus să-ti conduci viața după o  viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6363 secunde