Descinderi cu mascați la Constanța. Contrabandiștii de arme, prinși pe picior greșit

815
2
Descinderi cu mascați la Constanța. Contrabandiștii de arme, prinși pe picior greșit - fonddescinderetrafarme-1433953667.jpg

Articole de la același autor

Contrabandiștii de arme au intrat, ieri, în vizorul polițiștilor din întreaga țară. Ofițerii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Constanța împreună cu mascații au descins în 12 locații de pe raza municipiului. În paralel, alte percheziții au avut loc în București și în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Olt și Teleorman. Acțiunea a fost coordonată de Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Anchetatorii aveau informații că mai mulți indivizi ar fi introdus ilegal în țară arme și muniții letale și neletale.

În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat de la Constanța două arme letale de vânătoare, două arme neletale cu bile din cauciuc, 200 de cartușe, dintre care peste 150 de vânătoare, 70 de cartușe cu proiectil din cauciuc și mai multe tuburi cartuș.

Trofee de căprior și ogari

În urma celor 37 de percheziții, anchetatorii au descoperit un pistol cu glonț, o țeavă de armă letală de vânătoare, 17 arme neletale, respectiv pistoale cu proiectil de cauciuc, cu gaze iritant-lacrimogene și puști cu aer comprimat, 245 de cartușe pentru arme neletale, 7 cartușe pentru arme letale,12 trofee de căprior, 25 de kilograme de carne de vânat, precum iepure și căprior și doi câini ogari. Cele mai multe au fost descoperite la locuința lui Ionuț Badea, din județul Olt. El a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță pentru 24 de ore urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

Armele transportate în colete

Bunurile descoperite au fost confiscate de oamenii legii care continuă cercetările pentru a stabili cum ajungeau armele în țară. Conform anchetatorilor, acestea nu erau furate, însă erau transportate cu mașinile personale ale suspecților sau în colete. "Persoanele percheziționate sunt bănuite că ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene. Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei din cadrul structurilor teritoriale de profil pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Urmează să se stabilească exact întreaga activitate infracțională", a declarat, pentru Cuget Liber, insp. Georgian Drăgan, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Premise de port armă anulate

Totodată, oamenii legii au efectuat 25 de controale în județele Arad, Bacău, Brăila, Prahova, Giurgiu, Mehedinți și Vrancea privind respectarea regimului armelor și munițiilor. Anchetatorii au ridicat 30 de arme letale și neletale. "În urma controalelor, au fost constatate 15 infracțiuni de nedepunerea armei în termen la un armurier autorizat, o infracțiune de braconaj cinegetic și o infracțiune de uz de armă letală fără drept. Au fost dispuse 30 măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor și o măsură complementară de retragere a autorizației pentru un armurier autorizat", se arată într-un comunicat remis de Poliție Română. 

Comentează știrea

Dan
11 iunie 2015
Trofeu 2 ogari ?!?!

Rog sa-mi explice cineva ce inseamna 2 ogari gasiti ca trofeu.

catalin
11 iunie 2015

Ai un vis? N-ai resurse... Daca esti dispus să-ti conduci viața după o  viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7525 secunde