Antrenament pentru situații limită, pentru scafandrii de intervenție de la ISU Dobrogea

142
Antrenament pentru situații limită, pentru scafandrii de intervenție de la ISU Dobrogea - 13octconcursscafandri-1602579294.jpg

Articole de la același autor

Scafandrii de intervenție, din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din toată țara au participat, săptămâna trecută, la un antrenament de specialitate în lacul de acumulare Cinciș, din județul Hunedoara, care are o suprafață de aproximativ 860 ha și o adâncime de 48 de metri.

Antrenamentul a avut loc în perioada 5 – 9 octombrie și a reunit 21 de scafandri: trei din Hunedoara, șase din Constanța – de la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție + 3 Detașament „Slt. Fripis Marius Daniel, doi din Arad, doi din Timiș, unul din Cluj, trei din Dolj, doi din Bihor și doi din Alba, împreună cu doi specialiști din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara. Aceștia au desfășurat acțiuni de intervenție complexe, eficiente în condiții des schimbătoare și în zone greu accesibile având ca scop pregătirea, perfecționarea scafandrilor brevetați pentru acțiuni de căutare – salvare în/din mediul acvatic.

Exercițiul a constat în două situații tactice, precum: mașină căzută în apă și extragerea a două persoane din mediul acvatic și acordarea primului ajutor acestora, dar și salvarea unui scafandru aflat în dificultate din mediul acvatic, acordarea primului ajutor și transportarea acestuia printr-o zonă stâncoasă, greu accesibilă, cu ajutorul SALVAMONT pentru a fi predat echipelor medicale calificate.

Pentru realizarea acestor situații tactice au fost utilizate tehnici și procedee de scufundare și alpinism cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei de intervenție a scafandrilor, precum și echipamente specifice de protecție și intervenție din dotarea ISU HD (ambarcațiune R.I.B., ambulanță SMURD, manechine).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9579 secunde