Anunț important pentru militari și polițiști. Legea salarizării a fost amendată. Salariul de bază nu va fi mai mic de 1.430 lei, plus celelalte sporuri și indemnizații

459643
29
Anunț important pentru militari și polițiști. Legea salarizării a fost amendată. Salariul de bază nu va fi mai mic de 1.430 lei, plus celelalte sporuri și indemnizații - untitled-1490779549.jpg
Vești bune pentru militari și polițiști. Începând cu luna aprilie, aceștia ar putea primi mai mulți bani la salariu după ce OUG 9/2017 a fost amendată special pentru personalul militar, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul penitenciar. Mai exact, amendamentul se referă la introducerea unui nou articol care prevede clar că salariul de bază/solda de funcție/ salariul de funcție cuvenit nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. De asemenea, la valoarea acestuia ar urma să se raporteze și să se indexeze celelalte sporuri și indemnizații cuvenite. 


Astfel, salariul de bază minim al militarilor ar urma să fie de 1.430 lei (nu 900 lei cât e în prezent), la care se vor adăuga celelalte indemnizații, sporuri și drepturi. 


Astfel, la articolul 4 al OUG 9/2017, se introduc noi aliniate cu următorul cuprins:


"Prin excepție de la prevederile art.1 alin1, începând cu luna aprilie 2017, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor și personalul civil din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice acestui domeniu de activitate, acordate proporțional cu timpul efectiv lucrat - pe baza pontajelor, și care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază / salariul funcției de bază / solda funcției de bază, precum și sporul de risc/pericol deosebit și drepturile salariale acordate pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, se determină prin raportare la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție cuvenit care nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.


Cuantumul drepturilor salariale determinate potrivit alin2 nu poate fi mai mic decât cel stabilit prin raportare la modalitatea de calcul utilizată în luna martie 2017", se arată în amendatul depis la OUG 9/2017".

În motivare, inițiatorii au scris:


"Discrepanțele salariale înregistrate la nivelul diferitelor categorii de personal din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională față de alte domenii de activitate, s-au actualizat începând cu data de 01.08.2016, în mod deosebit, prin modalitate de calcul diferită a sporurilor și a altor drepturi specifice activității în contextul evoluției rapide anivelului salariului de bază minim brut pe țară grantat în plată, în condițiile în care baza de calcul a acestor elemente salariale se situează la nivelul stabilit în data de 31.12.2009. 


Lipsa de prevederi care să stbilească în mod clar corespondente între bazele de calcul din restul sistemului public cu cele din structura de apărare în vederea asigurării aplicării unitare a măsurilor de corectare a discrepanțelor salariale, fac inaplicabilă nu numai aceste măsuri, dar chiar și prevederile care stabilesc nivelul salariului minim burt pe țară granatat în plată. Ceea ce rezultă este un sistem de salarizare construit predominant din sporuri aplicate la o bază de calcul foarte mică ca urmare a neactualizării valorii de referință sectoriale".


Proiectul de lege se află în Camera Deputaților pentru votul final.Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
probabil nimeni
29 martie 2017
Dezinformare sau greseala??

Nu stiu de unde ai luat citatele alea dar nu sunt din lege,ori esti gresit informat,ori esti ticalos...alege tu Cosmine.Legea depusa oficial suna cam asa la final " salariul de functie acordat in conformitate cu prevederile legale".Oricum tot respectul pentru cei ce ne conduc,reusesc sa pacaleasca si cadrele MAI si jurnalistii...Desigur nu pe toti(din ambele categorii ma refer) ci doar majoritatea si e de ajuns.

Bigdan
29 martie 2017
.

Este o păcăleală imensă și o jignire la adresa lucratorilor din sistemul de siguranță națională. Să vedem ce s a înțeles la nivel central, pentru că restul nu mai înțelegem nimic din actualul salariu

Popa
29 martie 2017
La

Nu am gasit nimic in acest sens,la Camera Deputatilor

Popa
29 martie 2017
Inca o minciuna, nu vom mai crede nici cand vor spune adevarul

Nu am gasit nimic in acest sens la Camera Deputatilor!!!

probabil nimeni
29 martie 2017
cauta "amendament"

https://drive.google.com/file/d/0B7KjaZUiChUvTWZmT2tXSjMtSzQ/view

Whocares
29 martie 2017
Zau

Te cred ca si eu mai mint. Eu o fac cu buna stiinta, tu???

Eu
29 martie 2017
Nu este posibil

Nu este posibil , ca o persoană cu studii superioare ,economist, șef birou , etc. intr-un spital să aibă salariul mai mic decât o infirmieră ,șofer , etc.

cristi
29 martie 2017
salarii

Minciuni

Anonimus
30 martie 2017
...

La cate s au promis mai crede cineva...pacaleala la trecerea timpului, cea mai mare umilinta dar nu avem voie sa comentam, drepturi pe hartie si obligatii reale...no comment

Nu cred pana nu vad
30 martie 2017
Salariu

Vom vedea exact dacă o sa facă ceva în sensul asta, de 10 ani tot ne plimbă cu salariul asta jalnic....

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2302 secunde