Apa este viaţă, dar poate lua vieţi! ISU Constanţa: Mare atenţie unde şi cum vă scăldaţi

108
Apa este viaţă, dar poate lua vieţi! ISU Constanţa: Mare atenţie unde şi cum vă scăldaţi - salvamar1441026276-1657013663.jpg
Suntem în plin sezon estival, iar cadrele medicale de la ISU Constanţa au tot fost solicitate să dea primul ajutor persoanelor pe care salvamarii le-au scos din apele mării. Staţiunile sunt pline de turişti, însă mulţi dintre ei ignoră orice urmă de regulă şi ajung în ipostaze grave. Fie că se aventurează în zone unde sunt curenţi, fie că li se face rău după ce intră în apa rece încinşi de soare, realitatea este că mulţi sfârşesc tragic. Şi nu numai marea pune probleme ci şi alte ape din judeţ.


În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța adresează cetăţenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative, specifice acestei perioade, astfel:„Nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine; scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului; respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie! evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte; evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare; nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!”, este apelul salvatorilor de la ISU Constanţa.

Pagina a fost generata in 0.2312 secunde