Apel emoționant la 112, de la o fetiță de 10 ani, cu părinții surdo-muți: "Fratelui meu îi este rău, e palid"

684
Apel emoționant la 112, de la o fetiță de 10 ani, cu părinții surdo-muți:
O lecţie de iubire şi stăpânire de sine vine de la o fetiţă de zece ani din Oradea. Când fratele ei mai mare a început să se simtă tot mai rău, copila a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112 ca să ceară ajutor. Părinţii ei sunt surdo-muţi, aşa că fata a devenit vocea lor cu toată responsabilitatea pe umerii ei, scrie observatornews.roLa doar zece ani, o fetiţă din Oradea a dat dovadă de o responsabilitate şi o stăpânire de sine de invidiat. Copila a sunat la 112 ca să ceară ajutor pentru fratele ei.

Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

Operator 112: Câți ani are?

Fetița: 11.

Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

Fetița: M. E.

Operator 112: Câți ani ai?

Fetița: 10 ani.

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

Fetița: Da, dar sunt surdo-muți.

Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

Fetiţa a aşteptat legătura cu serviciul de ambulanţă şi le-a explicat cum se simte fratele ei, dar şi unde locuiesc. Maturitatea fetei i-a impresionat pe cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care au lăudat-o pe Facebook şi i-au îndemnat pe toţi părinţii să-şi înveţe copiii să sune la 112 atunci când au nevoie de ajutor.

Părinţii copilei au deficienţe de auz şi de vorbire, aşa că nu au putut suna la 112


Persoanele surdo-mute pot cere ajutor la numărul 113, doar dacă s-au înregistrat anterior în baza de date a STS. Apoi, în caz de urgenţă, sună la numărul de apel de urgenţă, operatorul vede în sistem că e vorba de cineva cu deficienţe, închide conversaţia şi trimite un mesaj celui care a apelat.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde