Concurs Aproape 1.000 de polițiști constănțeni, de strajă la frontiera cu Bulgaria

399

Articole de la același autor

Celebrarea Sfintelor Sărbători de Paști și apropierea minivacanței de 1 mai vor readuce în țară destui cetățeni români stabiliți în străinătate, dar și cetățeni străini care vor să vină în țara noastră. Mulți dintre ei vor alege ca ieșire/intrare din/în țară și punctele de trecere a frontierei din cadrul Direcției Poliției de Frontieră Constanța, în special cele rutiere, de la Vama Veche, Negru Vodă și Ostrov, situate la frontiera româno-bulgară, unde controlul se execută în comun de autoritățile celor două state.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Poliției de Frontieră Constanța, agent Marius Niculescu, pentru evitarea aglomerărilor și realizarea unui control operativ și fluent, conducerea Poliției de Frontieră Constanța a luat măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfășoară activități în punctele de trecere și va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe cel de ieșire.
Astfel, în următoarea perioadă, la nivelul DPF Constanța, aproximativ 950 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat, astfel încât să se poată derula un control operativ și civilizat privind activitatea de verificare a documentelor. Dintre aceștia, cei mai mulți aparțin IJPF Constanța (aproximativ 450 lucrători) și IJPF Tulcea (aproximativ 350 lucrători), restul de personal urmând a intra în dispozitiv la IJPF Ialomița și IJPF Brăila.
Reamintim tuturor participanților la traficul transfrontalier că, în situația în care sunt nemulțumiți de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 959 pentru teritoriu și 9590 pentru București, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz.
Informații privind punctele de trecere a frontierei și timpii de așteptare înregistrați sunt disponibile pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6538 secunde