Astăzi

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" pleacă spre Turcia

477

Articole de la același autor

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" va reprezenta Forțele Navale Române la exercițiul maritim "BLACKSEA PARTNERSHIP 08", care se va desfășura, în organizarea Republicii Turcia, în perioada 25 aprilie - 4 mai, în marea teritorială și în apele internaționale de sud ale Mării Negre.
Corveta 260 "Amiral Petre Bărbuneanu" va porni în marș spre Turcia din Portul Militar Mangalia, astăzi, 24 aprilie, ora 16. Nava este comandată de căpitan-comandorul Marian Rusu și are la bord un efectiv de 103 militari.
Exercițiul are ca obiective promovarea cooperării și interoperabilității între forțele navale ale țărilor participante, exersarea procedurilor de luptă antiteroristă și a celor de apărare împotriva navelor de suprafață, a aviației inamice și submarinelor, precum și executarea de trageri reale de artilerie.
În programul "LACKSEA PARTNERSHIP 08" sunt incluse exerciții de căutare și salvare pe mare, formații și evoluții navale, precum și antrenamente pentru acțiuni de sprijin al păcii.
BLACKSEA PARTNERSHIP este un exercițiu anual, organizat în spiritul Parteneriatului pentru pace de Forțele Navale ale Republicii Turcia, în scopul îmbunătățirii standardelor de interoperabilitate între Forțele Navale ale țărilor riverane Mării Negre, prin participarea la operații și exerciții, inclusiv antrenamente în lupta împotriva terorismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0067 secunde