Aproape 600 de turiști ajutați de polițiștii români detașați în Bulgaria

222
Aproape 600 de turiști ajutați de polițiștii români detașați în Bulgaria - politistiromanisiblugari-1344866762.jpg
În timpul activităților desfășurate în perioada 21 iulie - 10 august a.c., polițiștii români detașați în Bulgaria au consiliat 597 turiști români, în special cu privire la informații referitoare la identificarea unor spații de cazare sau în legătură cu prevederile legislative din țara gazdă și au asistat 52 turiști români implicați în evenimente ca autori sau victime ale unor infracțiuni, facilitând comunicarea între autoritățile bulgărești și turiștii români.
De asemenea, au participat alături de polițiștii bulgari la 103 intervenții la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum și solicitările făcute în urma operațiunilor de schimb valutar, datorită neconcordanțelor existente între cursul afișat și cel practicat.
Totodată, polițiștii români au continuat deplasările la recepțiile hotelurilor din cele două stațiuni, împreună cu colegii bulgari, pentru a-i informa pe administratorii acestora despre prezența lor și scopul misiunii pe care o desfășoară, arătându-și disponibilitatea de colaborare pentru situațiile în care sunt implicați cetățeni români.
Iată câteva dintre cazurile cu care s-au confruntat polițiștii români detașați în Bulgaria:
La data de 5 august a.c., un român a sesizat Poliția Bulgară cu privire la faptul că a schimbat 50 de euro la o persoană necunoscută pe stradă, primind în schimb o bancnotă bulgărească ieșită din circulație. Cetățeanul român a fost sprijinit de polițiști atunci când a formulat sesizarea, cât și cu ocazia audierii ca martor privind fapta de înșelăciune.
La data de 27 iulie a.c., un polițist român din stațiunea Nisipurile de Aur a participat împreună cu colegii bulgari la efectuarea cercetărilor privind furtul unui autoturism aparținând unei femei din municipiul Hunedoara, cazată la un complex din Stațiunea Sfinții Constantin și Elena.
În seara zilei de 31 iulie a.c., polițistul român aflat în Stațiunea Albena a fost solicitat de colegii bulgari să participe împreună la activitățile desfășurate pentru identificarea și prinderea unui cetățean bulgar care nu a oprit la două filtre de poliție rutieră. În urma activităților desfășurate, respectivul a fost identificat și prins în subsolul unei dependințe.
Având în vedere principiul reciprocității din acordul încheiat între polițiile celor două state, în perioada 12-31 august a.c., doi polițiști bulgari vor desfășura activități similare comune cu polițiștii români, în stațiunile turistice de pe litoralul românesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.235 secunde