Aproape o tonă de pește, confiscat de Garda de Coastă

200
Aproape o tonă de pește, confiscat de Garda de Coastă - braconieri1358759226-1360666351.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând doi cetățeni români care transportau cu o ambarcațiune și o autoutilitară cantitatea de 700 kilograme pește, fără documente justificative.


Ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră de la Tulcea au verificat, pe canalul Vanghelie, o ambarcațiune cu motor în care se afla un bărbat de 24 ani. În urma controlului, în barca din fibră de sticlă, au fost găsite 596 kilograme pește din specii diferite, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență și transport. Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea indisponibilizării ambarcațiunea și motorul acesteia, bunuri evaluate la aproximativ 3.000 lei, conform procedurilor legale.
În aceeași zi, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră de la Isaccea au controlat o autoutilitară Dacia Logan, înmatriculată în București și condusă de un gălățean de 51 de ani. Conducătorul auto a declarat faptul că transportă pește și a prezentat documentele de însoțire a mărfii.


În urma controlului documentelor prezentate de conducătorul auto a rezultat faptul că 105 kilograme pește nu au putut fi justificate prin avize de procurare și însoțire. Polițiștii de frontieră au confiscat peste 700 kilograme de pește, evaluată la 1.756 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3803 secunde