Cine se teme de comisarul șef Adi Tobă?

4533
23
Cine se teme de comisarul șef Adi Tobă? - toba-1360572805.jpg
Fostul șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, comisarul șef Adi Tobă, ar putea reveni la conducerea uneia din cele mai importante instituții de la malul mării. 

Mai exact, de această dată, Tobă ar putea prelua conducerea Gărzii de Coastă Constanța. Deși există voci care îl dau ca și director al acestei instituții, deoarece ar avea mai toate atuurile, de partea cealaltă există și persoane care se tem de revenirea lui în fruntea polițiștilor de frontieră de la Constanța. 

Drept dovadă, stau anonimele care au început să circule și care sunt transmise pe diverse canale de informații. Ca o paranteză, se poate spune că, de-a lungul timpului, în nicio instituție ca Poliția de Frontieră nu a funcționat mai bine "sistemul anonimelor" care, în mod evident, încep cu "un grup de polițiști care doresc să-și păstreze anonimatul și care vor binele instituției". 

Revenind la comisarul șef Adi Tobă, se poate spune că este unul dintre șefii Poliției de Frontieră Constanța care a avut cele mai puține reclamații din partea subordonaților. Considerat de colegi unul dintre cei mai diplomați și corecți, se spune despre el că știa să promoveze pe cei care își îndeplineau obligațiile de serviciu, dar și să-i sancționeze pe cei care călcau strâmb. 

Inițial, comisarul șef Adi Tobă a fost numit la comanda IJPF Constanța în anul 2005. Contestat inițial de unii subalterni, Tobă le-a câștigat repede simpatia după ce au ajuns la concluzia că acționează corect în relația profesională pe care o are cu ei. Experiența sa profesională, dar și abilitatea de a se purta cu oamenii l-a propulsat printre cei mai buni angajați ai MAI. Așa se face că, în 2007, el a primit diploma și placheta de onoare ca fiind cel mai bun șef de inspectorat, precum și polițistul anului la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. 

Cu toate acestea, fără nicio explicație, în anul 2010, Adi Tobă a fost schimbat din funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța prin ordinul ministrului MAI, de atunci, Vasile Blaga. 

Demiterea sa bruscă a ridicat mai multe semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât mai nimeni nu se plânsese până atunci de el. 

După demitere, comisarul șef Adi Tobă a optat pentru o funcție de ofițer specialist, astfel că a lucrat, în continuare, în cadrul Poliției de Frontieră. 

Nemulțumit de felul în care a fost "tras pe dreapta" fără niciun motiv plauzibil, Tobă a contestat în instanță decizia prin care a fost demis. În cele din urmă, după ani de judecată, el a câștigat procesul pe care l-a avut cu MAI și IGPR. În paralel, și-a continuat perfecționarea profesională, chiar dacă avea deja două facultăți și alte zeci de cursuri prin țară și străinătate. În final, Adi Tobă a obținut și titlul de doctor după susținerea lucrării "Supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat în situații de amenințare teroristă în Bazinul Mării Negre și implicațiile acestora asupra securității naționale și europene". 

Așadar, experiența sa profesională, dar și faptul că o instanță de judecată a stabilit că a fost schimbat pe nedrept de la conducere sunt argumente în favoarea comisarului șef Adi Tobă de a reveni la conducerea unei instituții de prestigiu cum este Garda de Coastă.

În altă ordine de idei, în momentul de față, la conducerea Gărzii de Coastă se află împuternicit la comandă comisarul șef Cristian Rogojeanu, fost șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Tulcea. 

Săptămâna trecută a fost organizat concurs pentru ocuparea funcției de conducere a Gărzii de Coastă, însă Rogojeanu nu a reușit să treacă de nota șapte, nota minimă pe care ar fi trebuit să o obțină pentru a obține postul. În acest context, cât de curând urmează să se organizeze un nou concurs pentru funcția de director al Gărzii de Coastă, iar unul dintre candidați ar putea fi chiar comisarul șef Adi Tobă pentru care, cu siguranță, trecerea pragului de nota șapte nu va fi o problemă. 

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
misu
11 februarie 2013
cel mai indicat director

Speram din tot sufletul sa se intoarca printre noi, a fost un adevarat sef, prieten si coleg pentru multi dintre noi, aici ii este locul la garda de coasta. Va asteptam domnule director acasa!

Frontierist
11 februarie 2013
Vrem sef la Garda de Coasta pe dl Comisar sef Toba Adi

Pacat de energia pe care si-o consuma unii cu " soparle " . D-l comisar sef Toba Adi a facut dovada calitatilor si eficientei sale pe parcursul anilor cat a fost sef la Politia de frontiera Constanta . Era spaima braconierilor turci si nu numai . Periodic vedeam cu totii la TV vase turcesti mitraliate si calcan confiscat , tiruri cu marfa de contrabada confiscata si altele . Un om care a stiut sa-si pretuiasca subordonatii si sa-i stimuleze in munca . Daca aveai o problema .. intotdeauna gaseai intelegere si sprijin . Ce s-a intamplat dupa dumnealui ... stim cu totii . Il dorim inapoi sef la Garda de Coasta si cu siguranta va fi un castig pt. toti constantenii si imaginea M.A.I.

Un constantean
11 februarie 2013
De fapt...

Nu cred, cu toata convingerea, ca este vorba de frica in acest caz, cat mai ales de o crasa incompetenta din partea acestui individ. Daca ii verificam cariera reala, vedem ca in permanenta meritele proprii s-au bazat pe "pile, cunostinte, relatii" de la plecarea din jandarmerie, politia de frontiera (aici da coruptie- recte Negru Voda si Giurgiu), apoi IJPF Constanta unde a ajuns sef dupa ce inainte nu a fost altceva decat un obscur lucrator de tura la PCTF Giurgiu. Acest "merit" l-a obtinut datorita lui Adreescu , fost si actual secretar de stat in MAI, cu care este din cate se pare este ruda prin alianta. Asa ca in mare, astea sunt neobisnuitele realizari carieristice ale acestui brav politist!!! A avut o ascensiune profesionala mai ceva decat maresalii lui Napolion, dar fara sa faca nimic deosebit.

F.G.D.
11 februarie 2013
Pentru " Un constantean "

Mai baiatule, esti dus tare cu capul. Cine ti-a spus tie ca in Jandarmerie nu a facut nimic ?...Adi este un profesionist, si....in asemenea cazuri, vezi cazul ministrului Vasile Blaga, il lucrezi sa scapi de el sa mearga treaba/coruptia bine. De unde ruda cu m.s.s. din M.A.I. Andreescu ?...acesta este din Dambovita sau Arges si Toba din Constanta, haaa...ce rude ! Succes Adi si nu te lasa, pune mitraliera pe ei !!!...si-asa nu ai tu toate tiglele pe casa, asa ca...ce mai ai de pierdut, ciuruieste-i !!!...

un fost frontierist
11 februarie 2013
sa vina

sa dea Dumezeu sa vina domnul TAO !!! Va asigur ca lumea s-a saturat de zambaretii astia parsivi care nu au nimic in comun cu seriozitatea si care nu dau doi bani pe profesionistii politiei de frontiera si care in timp au dat afara oameni din ordinul lui Basescu, Blaga, Igas si mai ales al celui cu nume predestinat BUDA.

Pardina
11 februarie 2013
RGC pt 05

voi nu il cunoasteti pe cel care e acum. e un om extraordinar, face numai lucruri bune, stie meserie, nu ii plac subordonatele si nici nu are mercedes sau case de vacanta prin delta, nu are conturi in banca si nu se dezice niciodata de oamenii cu care "nu" a facut niciodata intelegeri si afaceri prin prisma activitatii profesionale(angajari, avansari, pesti, icre, politica si chiar activitati "sportive")E CEL MAI BUN

11 februarie 2013

asa este
11 februarie 2013
nr.3

presa lasati-l in pacea lui,a fost un traseist in m.i. habar nu are despre frontiera, sa puna un om de specialitate si mai alles sa cunoasca limbi straine ptr. frontiera europeana///////////

river_on
11 februarie 2013
arentie

sincer d-l toba a fost un sef relativ bun ptr subordonati,numai ca fiecare padure are uscaturile sale.restul de afirmatii nu le comentez

river_on
11 februarie 2013
mai bine

decat fostul ,,director,,mai bine cu d-l toba.fostul de la cumpana sa se duca la circulatie de unde a venit .

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Situația la frontieră în ultima zi
Pagina a fost generata in 0.3108 secunde