Cooperare internațională a polițiștilor de frontieră

280
Cooperare internațională a polițiștilor de frontieră - costumprotectiedetasamentinterve-1360064930.jpg
Cooperarea cu autoritatea de frontieră a Republicii Bulgaria s-a realizat în baza Planului de acțiuni pentru securitatea și stabilitatea la frontierele estice ale U.E., aflate în responsabilitatea României și Republicii Bulgaria pentru perioada 2012, desfășurându-se următoarele  activități: două întâlniri de lucru ale șefilor structurilor teritoriale ale agențiilor de frontieră din România și R. Bulgaria, o întâlnire de lucru la nivel de experți ai autorităților de frontieră din România și Bulgaria în ceea ce privește schimbul de experiență privind controlul la frontieră, 36 de ședințe de lucru la nivelul conducerii SPF-urilor pentru planificarea misiunilor comune desfășurate la frontiera terestră comună, 39 de ședințe de lucru la nivelul conducerii PTF în scopul coordonării activităților desfășurate în cadrul punctului de frontieră, 407 patrulări comune la frontiera terestră, din care 17 misiuni de supraveghere în cadrul "Sistemului optronic de recunoaștere cu instalare pe catarg" (S.O.R.I.C), 26 de întâlniri în scopul predării/primirii de persoane și bunuri. 


În perioada analizată au fost înregistrate un număr 21 de încălcări la regimul frontierei de stat comune și anume: treceri nepermise ale frontierei de stat din România în Bulgaria – patru cazuri, din Bulgaria în România – 17 cazuri. 
Cooperarea cu agenții europene. Garda de Coastă a avut o contribuție constantă la activitățile (operațiuni comune, seminarii, grupuri de lucru, vizite de documentare) organizate de către Agenția FRONTEX, prin detașarea a 107 reprezentanți ai Gărzii de Coastă în 38 de activități.   


Este important de menționat participarea activă a componentei navale la activitățile desfășurate in cadrul Rețelei de Patrulare Europene (European Patrol Network) - două nave maritime de supraveghere la Operațiunea Comună EPN POSEIDON SEA 2012, care a avut ca scop combaterea migrației ilegale la frontierele maritime ale U.E. dinspre Turcia către Grecia. 
În perioada iunie-octombrie la nivelul Gărzii de Coastă s-a desfășurat  "Operațiunea Comună Puncte Focale Maritime 2012", în P.T.F. Constanța, care a fost desemnat Punct Focal Maritim și au fost detașați pentru o perioadă determinată polițiști din statele membre ale U.E. participând la efectuarea controlului la frontieră. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Situația la frontieră în ultima zi
Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Fapte ilegale constatate la frontieră
Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Braconier prins de Garda de Coastă
Pagina a fost generata in 0.4357 secunde