Aproape trei tone de produse contrafăcute din China, confiscate pe Aeroportul Otopeni

163
Aproape trei tone de produse contrafăcute din China, confiscate pe Aeroportul Otopeni - otopeni1-1684766353.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute sosite din China, în valoare de 10 milioane de lei, au fost confiscate pe Aeroportul 'Henri Coandă' - Otopeni.


„Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni efectuează cercetări cu privire la un transport de aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora se ridică la 10 milioane de lei. Marfa a fost expediată din China şi urma să ajungă, pe cale terestră, în Ucraina”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).


Pe 9 mai, în zona Cargo a Aeroportului Internaţional 'Henri Coandă', o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, lucrători ai Compartimentului Cargo şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători a efectuat, în baza analizei de risc, un control asupra unui transport de bunuri diverse, expediat pe ruta Hong Kong - Istanbul - Bucureşti, cu destinaţia finală Ucraina.


„Întrucât echipa de control a avut suspiciuni cu privire la marfa transportată, au fost desfăşurate activităţi specifice, în urma cărora s-a stabilit că transportul este format din 160 de colete, în cantitate totală de 2.862 kilograme, dar conţinea diverse bunuri inscripţionate cu însemnele unor branduri consacrate, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi a aduce atingere titularului de marcă”, arată sursa citată.


Întreaga cantitate de bunuri, estimată la o valoare de aproximativ 10 milioane de lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicată în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, potrivit Agerpres.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3693 secunde