Aproximativ 100 de kilograme de pește confiscate

142
Aproximativ 100 de kilograme de pește confiscate - peste-1364250967.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, identificând astfel trei bărbați care transportau, cu ajutorul unei mașini, zeci de kilograme de pește fără documente legale, respectiv pescuiau cu o plasă fără a avea autorizație. 

Astfel, oamenii legii din Isaccea au oprit pentru control un Volkswagen Transporter, în interiorul căruia au fost găsite 71,4 de kilograme de pește din diverse specii, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative. 

De asemenea, polițiștii de frontieră au verificat o ambarcațiune cu motor în care se aflau doi bărbați care pescuiau cu o avă în lungime de 83 de metri. Bărbații le-au spus polițiștilor că nu au autorizație de pescuit pentru folosirea uneltelor comerciale, astfel încât plasa le-a fost confiscată, alături de pește. Oamenii legii au confiscat ambarcațiunea din fibră de sticlă, motorul acesteia și două rame, bunuri cu o valoare de aproximativ 4.250 de lei. 

Întreaga cantitate de pește, evaluată la 313 lei, a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil. 

Cele trei persoane sunt cercetate pentru transport al peștelui fără documente legale, respectiv deținere și folosire a plaselor de pescuit tip comercial fără autorizație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Prinși la braconaj, pe lacul Oltina
Pagina a fost generata in 0.3443 secunde