FRAUDE PE INTERNET. Iată cum reușesc HACKERII constănțeni să vă lase FĂRĂ BANI pe card

2398
4
FRAUDE PE INTERNET. Iată cum reușesc HACKERII constănțeni să vă lase FĂRĂ BANI pe card - bancomat0892-1364235826.jpg
Un nou tip de atac asupra calculatoarelor personale este modalitatea de "pescuire" a informațiilor și a datelor personale despre utilizator. În ultimul timp, acest fenomen a început să capete proporții și în Constanța. Astfel, constănțenii se trezesc cu conturile golite fără a-și da seama cum s-a întâmplat acest lucru. Polițiștii constănțeni au destructurat, ieri, o astfel de rețea care se ocupa cu astfel de fraude informatice. 

Phishing-ul este o metodă de furt de identitate. "Pescarii" utilizează e-mail-urile de tip spam pentru a-și redirecționa victimele către site-uri web create de hackeri, site-uri care la prima vedere par de încredere. Persoanele care se ocupă cu așa ceva și-au dezvoltat metodele și tehnicile de "pescuire", utilizând coduri malițioase ascunse în fișiere foto sau în aplicații web. Atacatorii folosesc anunțuri și spam-uri pentru a instala un virus care capturează parolele și detalii bancare. Această metodă este practicată cu precădere pentru transferarea fondurilor ilegale în diverse rețele bancare - un nou mod de a spăla bani. Pentru hackeri, orice victimă este prețioasă, iar orice identitate nouă este valoroasă.

În ultima perioadă, la Constanța s-au înregistrat mai multe cazuri de acest gen. Polițiștii constănțeni au destructurat, ieri, o rețea care se ocupa cu fraude informatice.

Cum acționau hackerii

Ieri dimineață, polițiștii constănțeni, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au descins la locuințele mai multor suspecți de fraude informatice. Dintre cele 26 de percheziții, oamenii legii au efectuat 23 în județul Constanța, două în municipiul Tulcea, una în Ilfov și una în Olt.

De asemenea, polițiștii constănțeni au cooperat cu autoritățile din Germania, deoarece patru dintre membrii grupării au fost deja arestați acolo pentru fraude informatice.

Oamenii legii spun că persoanele în cauză sunt suspectate că, prin activități de tip "phishing", au obținut datele mai multor conturi, pe care le-au folosit ulterior pentru a cumpăra diverse lucruri de pe site-uri din străinătate. După ce bunurile erau trimise în România, suspecții le vindeau mai departe, banii obținuți fiind băgați în propriile buzunare.

Astfel, membrii grupării au prejudiciat mai multe persoane cu aproximativ 300.000 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii constănțeni au fost descoperite și ridicate mai multe computere, parfumuri, un BMW X 5 și sute de articole sportive despre care existau indicii că au fost comandate din străinătate prin intermediul conturilor compromise, urmând a fi valorificate. Valoarea bunurilor ridicate de polițiști este de peste 150.000 de euro.

Polițiștii spun că șapte persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, alte patru persoane care în prezent nu se află în țară, urmează să fie propuse pentru arestare preventivă.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, acces fără drept la un sistem informatic și fraude informatice.

Comentează știrea

FONDURI UE
26 martie 2013
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

dudu
27 martie 2013
Pune mana pe carte

Draga Andreea, Cuget Liber are niste baieti la tehno si IT care acum rad de se tin cu mainile de burta de tampeniile insirate de tine in articol. PS - Ce e aia "cod malitios"? Un cod rautacios?:P

dudu itu
28 martie 2013
;) iti fac cu ochiu'

tu esti unul dintre ei nu e asa? da' nu ai ce iti trebuie in pantaloni ca sa recunosti! da .te in pixelu' nostru !

admirator
29 mai 2014
acest avertisment

e valabil pentru cei care fac plati pe internet, sau care au coduri bancare deschise pe aici... Trebuie sa precizati. Cine nu are asa ceva, nu are de ce sa se teama.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Site-ul google.ro, blocat de hackeri
Pagina a fost generata in 0.3706 secunde