Arestat pentru că ar fi dat "un tun" în Germania

376
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus, ieri, arestarea preventivă pentru o perioadă de cinci zile a lui Laurențiu Seresoan, de 26 de ani, din Mihail Kogălniceanu, în baza unui mandat european de arestare emis pe numele său de autoritățile germane, respectiv Parchetul Konstantz - Germania, unde este cercetat pentru complicitate la furt calificat calificat cu consecințe deosebit de grave. 

În mandatul european de arestare, se menționează că tânărul din Kogălniceanu este căutat de anchetatorii germani pentru că, în perioada 4 - 24 august 2012, împreună cu alte persoane, ar fi pătruns, prin efracție, în nouă rânduri, în incinta unor companii din mai multe orașe germane, de unde au sustras metale neferoase în valoare de 100.000 de euro. 

Seresoan a fost reținut, miercuri, la domiciliul său din Kogălniceanu. Audiat de procurorii constănțeni, tânărul a spus că a fost în perioada respectivă în Germania, dar că nu a comis nicio fărădelege de genul acelora menționate în mandatul european de arestare, prin urmare, el le-a declarat procurorilor că nu este de acord cu extrădarea. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au acordat un nou termen de judecată, respectiv pentru data de 29 octombrie, dată până la care mandatul european de arestare tradus va ajunge pe masa magistraților, iar aceștia vor pune în discuție prelungirea arestării în vederea predării persoanei respective autorităților din Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2229 secunde