Arhiepiscopia Romano-Catolică cere dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza" din București

339
Arhiepiscopia Romano-Catolică așteaptă acțiuni concrete ale municipalității Capitalei pentru dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza", după ce și Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat anularea irevocabilă a autorizației care a permis construirea clădirii.
Curtea de Apel Alba Iulia a constatat și confirmat, printr-o hotărâre pronunțată pe 19 ianuarie, că decizia nr. 1025/2009 a Curții de Apel Ploiești, prin care fuseseră admise recursurile Primarului sectorului 1 al Municipiului București și ale beneficiarului autorizației de construcție a autointitulatei "Cathedral Plaza", este desființată irevocabil.
"Curtea de Apel Alba Iulia a considerat că hotărârea Curții de Apel Suceava reprezintă dovada necesară și suficientă privind anularea irevocabilă a autorizației de construire. Societatea Millennium Building Development este beneficiara unei autorizații nelegale, adică nule, iar construcția edificată ilegal afectează protecția Catedralei Sf. Iosif și a Palatului Mitropolitan, valori de cultură, artă și istorie națională și universală, parte a patrimoniului european. Trebuie ca această ingerință brutală în peisajul construit al centrului istoric al Capitalei să dispară", a declarat secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pr. Gabriel Popa.
Potrivit sursei citate, prin decizia nr. 1989/2010, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de revizuire a Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, a desființat decizia anterioară a Curții de Apel Ploiești și, în rejudecare, a respins cele două recursuri, formulate de Primarul sectorului 1 și beneficiarul autorizației construcției autointitulate "Cathedral Plaza", cu consecința menținerii sentinței civile nr. 122/2009 a Tribunalului Dâmbovița, prin care era anulată autorizația de construcție.
"Contrar afirmațiilor beneficiarului și unor informații apărute în mass media, soluția Curții de Apel Alba Iulia, prin care s-a constatat că cererea de revizuire a deciziei de la Ploiești a rămas fără obiect, nu confirmă sub nicio formă valabilitatea autorizației, ci, dimpotrivă, întărește soluția pronunțată de Curtea de Apel Suceava, și anume anularea irevocabilă a autorizației de construire a Cathedral Plaza", mai arată de reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Ianuarie 2011
Stire din Eveniment : "Micul Sarajevo" din strada Soveja
Pagina a fost generata in 1.6108 secunde