Armă letală deținută ilegal, confiscată de polițiști

205
Armă letală deținută ilegal, confiscată de polițiști - dd-1586168898.jpg
O armă letală lungă și peste 160 de cartușe au fost confiscate de polițiști din locuințele a doi bihoreni, în urma unor percheziții domiciliare, cei doi fiind bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, a informat luni, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor, citat de Agerpres.

Potrivit sursei, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat vineri două percheziții domiciliare în localitatea bihoreană Cărăndeni, la două imobile deținute de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii bihoreni au descoperit, într-unul dintre imobilele percheziționate, o armă letală lungă, pe care acesta o deținea ilegal. Arma a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma administrării probatoriului în cauză, tot vineri, 3 aprilie, polițiștii de la Arme l-au reținut pe bărbatul de 46 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bihor.

Extinzând cercetările în cauză, sâmbătă, 4 aprilie, polițiștii au mai descoperit în locuința unui bărbat de 74 de ani, din localitatea Cărănzel, județul Bihor, 164 de cartușe cu glonț, un cartuș cu alice, toate nepercutate, o lunetă și un binoclu de culoare neagră, care, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit aparțin bărbatului de 46 de ani, din Oradea. Acesta este bănuit că le-ar fi achiziționat din spațiul comunitar și le-ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, în cursul lunii decembrie 2019.

Întreaga cantitate de muniție și bunurile descoperite la bărbatul de 74 de ani au fost ridicate în vederea confiscării.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea a dispus, în cazul orădeanului de 46 de ani, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. "Polițiștii continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, față de bărbatul de 46 de ani, din Oradea sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, iar față de bihoreanul de 74 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8786 secunde