Arme și dispozitive de vânătoare, confiscate de polițiștii constănțeni

379

Articole de la același autor

Ofițerii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Constanța au organizat, în noaptea de joi spre vineri, o amplă acțiune. Oamenii legii au acționat pe raza comunei Istria, din județul Constanța, unde aveau informații că se vânează pe timpul nopții. 


Bănuielile anchetatorilor s-au adeverit și pe raza fondului cine-getic numărul 30 Mihai Viteazu, oamenii legii au descoperit patru bărbați care se plimbau cu o mașină de teren. Polițiștii i-au oprit pe indivizi și i-au legitimat. La volanul autoturismului se afla Ion S., de 59 de ani, din localitatea Sinoe, iar pasageri erau Gheorghe S., de 55 de ani, Adrian N., de 40 de ani și Constantin T., de 39 de ani, toți trei din Constanța. 


Ofițerii AESP au percheziționat autoturismul, proprietatea lui Constantin T., și au descoperit o armă de vânătoare cu glonț calibrul 
30-06, ce avea montată pe țeavă o lanternă cu fascicul verde și o lunetă, o altă armă de vânătoare calibrul 12, care avea montată pe țeavă o lanternă cu fascicul alb, un dispozitiv de vizualizare pe timp de noapte, cu termoviziune, zece cartușe de vânătoare cu glonț calibrul 30x06 și nouă cartușe de vânătoare calibru 12, cu proiectil unic. În urma veri-ficărilor, anchetatorii au stabilit că Ion S., Gheorghe S. și Constantin T. sunt deținători de arme de vânătoare fiind membri ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța. De asemenea, oamenii legii au stabilit că armele identificate, muniția cu glonț și dispozitivul cu termoviziune îi aparțin proprietarului autoturismului. 


În momentul în care oamenii legii le-au cerut o autorizație de vânătoare, Constantin T. a arătat una, însă aceasta era expirată de câteva zile. "Toate bunurile și înscrisurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei patru sunt cercetați în stare de libertate pentru braconaj cinegetic, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vânătoare fără auto-rizație de vânătoare legală și pentru vânătoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau a dispozitivelor care permit ochirea și tragerea pe întuneric", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Braconaj piscicol pe brațul Borcea
Pagina a fost generata in 0.3888 secunde