Artificiile şi petardele vândute la colţ de stradă, în atenţia poliţiştilor

375
Artificiile şi petardele vândute la colţ de stradă, în atenţia poliţiştilor - artificiilesipetardele-1609087580.jpg

Articole de la același autor

În pieţele din Constanţa au apărut artificiile şi petardele, iar oamenii legii ne atrag atenţia să nu cumpărăm articole pirotehnice de oriunde şi să ne asigurăm că ele sunt sigure pentru sănătatea noastră.Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat, în cursul zilei de marţi, 22 decembrie, controale, pe raza municipiului Constanța, respectiv a localității Agigea, la agenți economici autorizați în vederea comercializării de articole pirotehnice.


În urma verificărilor, în zona unui hypermarket a fost identificată o cantitate de 125 de kilograme de materiale pirotehnice din categoriile F2, F3 și P1, baterii de jocuri de artificii, care erau comercializate, fără drept, persoanelor fizice. „Articolele pirotehnice erau depozitate într-un autoturism care ar fi aparținut administratorului societății comerciale în cauză. Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Andreea Iliescu.


De altfel, în această perioadă, polițiștii constănțeni au printre obiectivele prioritare și prevenirea unor fapte care încalcă legislația în ceea ce privește regimul materialelor pirotehnice, atât de uzitate în perioada Crăciunului și a anului nou. „Eforturile poliţiștilor constănțeni sunt îndreptate spre identificarea soluţiilor optime şi implementarea acestora în vederea prevenirii unor incidente tragice cauzate de folosirea fără drept a articolelor pirotehnice, soldate cu victime”, mai spune reprezentantul IPJ Constanţa.
Pentru protejarea populației, polițiștii ne recomandă atenție sporită în aceste zile, cu accent deosebit pe însușirea unor aspecte legislative privind clasificarea, limitele de vârstă, condiţiile de achiziţionare, comercializare, deţinere, depozitare, transport şi folosire a articolelor pirotehnice, astfel încât să fie respectate prevederile legale privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4217 secunde