Asistentul care a dezvăluit ilegalitățile de la "Dispensarul Polițiștilor", propus pentru mutare la ISU Dobrogea

243
Asistentul care a dezvăluit ilegalitățile de la
Reprezentanții Poliției Constanța au făcut public, astăzi, punctul de vedere cu privire al Ministerului Afacerilor Interne la acuzațiile aduse de asistentul Șerban Mihalcea, privind o serie de ilegalități din cadrul Centrului Medical Constanța al ministerului de resort, unde sunt tratați polițiștii, jandarmii și pompierii din județul nostru.
 
Concret, cu privire la acuzele bărbatului cum că, după ce a trimis o serie de adrese Direcției Medicale din cadrul MAI, este la un pas să-și piardă locul de muncă, reprezentanții ministerului au comunicat: 


"Situația profesională a acestuia nu are nicio legătură cu neregulile sesizate. Astfel, în vara anului 2012, cu ocazia verificării dosarelor personalului unităților subordonate, lucrătorii Serviciului Management Resurse Umane au constate că domnul Șerban Mihalcea a fost numit greșit, în 1998, în funcția de asistent medical în condițiile în care deținea o diplomă de oficiant medical, în baza căreia nu ar fi putut ocupa funcția de asistent medical. Agentul șef de poliție Șerban Mihalcea a fost încadrat în funcția de asistent medical II, la Batalionul Special de Jandarmi Cernavodă în data de 1.02.1998, fiind mutat în interesul serviciului, în anul 2000, la Centrul Medical Județean Constanța. În urma verificărilor au fost identificate și alte situații simulare, în care studiile lucrătorului nu erau în concordanță cu cerințele din fișa postului, aceste cazuri fiind remediate pe parcurs".


Pentru soluționarea situației profesionale a domnului Șerban Mihalcea, Direcția Medicală a MAI a făcut demersuri pe lângă toate inspectoratele generale pentru identificarea unei funcții vacante corespunzătoare. A fost identificată o funcție vacantă de subofițer tehnic principal la Biroul Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul ISU Dobrogea, compatibilă cu pregătirea profesională a agentului de poliție, care este absolvent al centrului de formare programatori ajutori pe microcalculatoare compatibile IMB-PC, în specialitatea programator ajutor și al cursului de perfecționare în specialitatea informatică. Inițial, polițistul a fost de acord cu mutarea, ulterior schimbându-și opțiunea, fapt confirmat printr-un raport din 21.11.2012. nefiind identificat un alt post de agent de poliție corespunzător pregătirii profesionale a lui Șerban Mihalcea, s-a întocmit proiectul privind punerea sa la dispoziția Centrului Medical Județean Constanța", au mai precizat reprezentanții Poliției Constanța. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : A murit intoxicată cu monoxid de carbon
Pagina a fost generata in 0.8206 secunde