Incendiu violent la Constanța. Pompierii nu au putut acționa pentru că… nu aveau apă!

956
Desfășurare de forțe la un incendiu produs în municipiul Constanța, pe strada Amurgului numărul 71, la vila unui localnic. Focul a pornit de la o scânteie și a cuprins mansarda casei în doar câteva minute. Peste patru ore s-au luptat pompierii constănțeni cu focul.

Militarii au lucrat cu moartea în ceafă. Fiind la înălțime și din cauza vântului puternic, focul se întețea de la minut la minut, în ciuda eforturilor disperate ale pompierilor de a stinge focul.

Pompierii au fost sesizați de izbucnirea incendiului la ora 11 și jumătate. Patru autospeciale și un echipaj SMURD au ajuns imediat la fața locului pentru a încerca să stingă focul violent care, din cauza vântului, cuprinsese deja mansarda vilei.

"Intervenția a fost dificilă. La fața locului au acționat patru autospeciale, un total de 20 de pompieri. În incendiu a ars mansarda locuinței, cu tot ce era în ea", a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

În mansardă, proprietarii vilei aveau depozitate diverse materiale combustibile, cum ar fi lemn, plastic și chiar mai multe butelii de voiaj.

"Am fost până la colț și când m-am întors am văzut cum ardea. Fumul era înecăcios și abia puteai respira pe aici. Mi-a fost teamă să nu se extindă, pentru că vântul bătea cu putere și putea oricând să ia foc și casa noastră", povestește una dintre vecinele proprietarilor.

Marele noroc atât al pompierilor, cât și al proprietarilor, a fost faptul că aveau turnată placă de beton, așa că focul nu a putut ajunge și la etajele inferioare, iar militarii au putut urca la mansardă pentru a se lupta cu focul.

Din spusele pompierilor, cauza in-cendiului a fost coșul de fum defect. Astfel, o scânteie a sărit din cauza neizolării corespunzătoare a coșului de fum.

Bețe-n roate

Pompierii constănțeni nu au fost atât de norocoși când a venit vorba de stingerea incendiului. Din nefericire, hidranții de apă de pe stradă nu funcționau, așa că trei autospeciale au fost nevoite să meargă să încarce rezervoarele în altă parte, mult mai departe, pentru că, se pare, în zonă nu funcționa niciun hidrant.

Din această cauză, dar și din cauza vântului extrem de puternic, prioritatea pompierilor, stingerea incendiului, a fost un obiectiv foarte greu de realizat.

În cele din urmă, după mai bine de patru ore de stat în frig și fum, pompierii constănțeni au învins în lupta cu focul.

Din fericire, incendiul nu a lăsat victime, ci doar pagube materiale. Întreaga mansardă a ars, împreună cu tot ce se afla în ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Un incendiu a lăsat-o fără casă
Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu violent la Constanța
Vineri, 14 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Cum să te ferești de ger
Vineri, 07 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : ATAC DE TIP MAFIOT LA CONSTANȚA
Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Toyota făcută scrum la Palazu Mare
Pagina a fost generata in 0.6161 secunde