Asistentul lui Cătălin Botezatu, reținut în dosarul tablourilor furate

1121
Asistentul lui Cătălin Botezatu, reținut în dosarul tablourilor furate - petrecondrat-1359448735.jpg
Petre Condrat, asistentul lui Cătălin Botezatu, a fost reținut seara trecută pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, în dosarul tablourilor furate, el fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracțiune.

Petre Condrat va fi prezentat astăzi unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, el fiind cel care ar fi încercat să intermedieze vânzarea a două tablouri în București.

Și Cătălin Botezatu a fost audiat luni seara la DIICOT, el declarând la un post de televiziune că nu are nicio calitate în dosar, dar a solicitat 'o audiență' procurorilor.

El a precizat că anchetatorii nu au făcut nicio percheziție la atelierele sale, iar asistentul său este nevinovat.

Din datele strânse de procurori, două persoane, Petre Condrat și un cetățean moldovean, i-au prezentat unui colecționar de artă din București două dintre tablourile furate.

Tablourile au fost duse la un expert, care le-a evaluat la suma de 60 de milioane de euro, și l-a atenționat pe colecționar că sunt originale, fiind semnate de celebrul pictor Matisse, iar tranzacția nu a mai avut loc.

Principalii suspecți în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie și Radu Dogaru, au fost arestați preventiv pe 22 ianuarie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5, ei fiind acuzați că au sustras șapte tablouri de mare valoare, semnate Henri Matisse, Paul Gaugain și Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

În motivarea referatului procurorilor s-a arătat că în cursul anului 2012 inculpații, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârșirii de infracțiuni și au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, un număr de șapte tablouri de mare valoare (printre care se numără tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părții vătămate - Fundația Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.

Cei trei au locuit o perioadă în Olanda, sunt de origine din județul Tulcea și au fost reținuți în România, fiind denunțați autorităților de o fostă iubită a lui Mihai-Alexandru Bitu.

Ancheta autorităților române în acest caz este sprijinită de un procuror și o echipă de polițiști olandezi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Monden : Cătălin Botezatu a suferit un INFARCT!
Pagina a fost generata in 0.9049 secunde