Video Astăzi se împlinesc doi ani de la dubla tragedie aviatică de la Constanța, soldată cu opt militari morți

24822
Astăzi se împlinesc doi ani de la dubla tragedie aviatică de la Constanța, soldată cu opt militari morți - accidentaviatic1646289414-1709366107.jpg
2 martie 2022, data la care două accidente aviatice au avut în județul Constanța. Opt militari au zburat spre ceruri și nu s-au mai întors. Se împlinesc doi ani de la dubla tragedie aviatică, iar oamenii încă vorbesc despre acea noapte fatidică.


2 martie 2022. Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.


Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare - salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.


Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.


În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.


Totodată, căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde