Astăzi se vor rejudeca mandatele de arestare ale polițiștilor de la Rutieră

1298
Astăzi, la Tribunalul Constanța se vor rejudeca propunerile de arestare preventivă emise de procurori pe numele a 11 polițiști rutieri și 3 civili, din lotul celor 39 de persoane acuzate de fapte de corupție.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au motivat hotărârea emisă, în urmă cu două săptămâni, invocând, în principal, faptul că pedepsele nu au fost individualizate și că nu s-a precizat în ce constă pericolul concret pentru ordinea publică al celor 14 deferiți cu propunere de arestare instanței de judecată.
"Instanța de fond nu a analizat pretinsa activitate infracțională a fiecărui inculpat în parte, ci a făcut o descriere generică și globală a pretinselor fapte infracționale cu referiri trunchiate la contribuția fiecărui inculpat la un moment dat", se arată în motivarea judecătorilor.
Cei care au fost arestați la data de 26 iunie și au fost puși în libertate la data de 30 iunie sunt polițiștii Gigi Cristian Rușescu, Daniel Andrei Mircea, Elvin Cadîr, Dumitru Iulian Maxim, Enis Vuap, Andrei Bogdan Călugăru, Cosmin Cristian, Paul Mihai Ciolpan, Marius Ivan, Cristina Gherlan, Cristian Nazarovici și civilii Gigel Budur, Alin Bogdan Drughe și George Guliu.
Ei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de luare de mită și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, folosirea în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și fals intelectual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2899 secunde