Atac armat în largul Mării Mediterane

156
Atac armat în largul Mării Mediterane - 61477526-1415862488.jpg

Articole de la același autor

Persoane aflate la bordul mai multor ambarcațiuni au atacat miercuri, în Marea Mediterană, o navă aparținând Marinei Egiptului, obligând armata egipteană să trimită întăriri aeriene. Armata egipteană a anunțat că nava a fost ținta unui atac "terorist" și că opt militari sunt dați dispăruți.


 De când armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, atentatele împotriva forțelor de securitate s-au multiplicat, dar acest atac maritim este fără precedent, relatează Mediafax.


 Aceste atacuri sunt adesea revendicate de jihadiști, care spun că acționează în represalii la reprimarea sângeroasă care s-a abătut asupra susținătorilor lui Morsi și care s-a soldat cu peste 1.400 de morți.


 Armata egipteană a anunțat, într-un comunicat, că cele patru ambarcațiuni folosite în atacul de miercuri au fost distruse. De asemenea, armata a anunțat că 32 de presupuși activiști au fost arestați în legătură cu acest atac.


 Agenția oficială de presă Mena a anunțat anterior că nava Marinei a luat foc în cursul schimburilor de tiruri, la aproximativ 70 de kilometri de litoralul egiptean, precizând că aviația a trimis întăriri pentru a lupta împotriva atacatorilor.


 Mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei a anunțat că este vorba de un atac "terorist". Atacul a avut loc în largul guvernoratului Damietta, în nord-estul Egiptului.


 La sfârșitul lunii trecute, 30 de militari au fost uciși într-un atentat sinucigaș comis în nordul Sinaiului. Acest atac, cel mai sângeros comis împotriva forțelor de ordine de la destituirea lui Morsi, nu a fost revendicat dar poartă amprenta grupării Ansar Bait al-Maqdis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6776 secunde