Galerie foto. Meci dramatic. HCM Constanța învinsă la diferență de un punct de CSM București

2613
2

Articole de la același autor

Aseară, în Sala Sporturilor din Constanța, s-a disputat meciul dintre HCM Constanța și CSM București, din etapa a 11-a a Ligii Naționale. Un meci cu o miză deosebită, cele două echipe s-au luptat pentru fotoliul de lider. În prima repriză, gazdele au condus meciul, cu o singură excepție, când CSM a trecut în frunte, 8-7, dar Șomlea a făcut la lucrurile să revină la normal, 9-8. HCM s-a desprins apoi la diferență de trei puncte, 12-9. Gazdele au rămas în teren fără doi oameni, CSM a pierdut și ea unul, iar pe acest fond bucureștenii au redus din diferență, 14-12. În ultimele minute din prima parte a jocului, HCM a mărit ecartul la patru "lungimi", 16-12. Campioana României a intrat la pauză având același avantaj de patru goluri, 17-13. 
Începutul celei de-a doua reprize a adus surprize neplăcute suporterilor constănțeni. HCM a făcut greșeli peste greșeli, iar bucureștenii au înscris gol după gol, astfel că s-a ajuns la egalitate, 17-17, apoi 23-23. De aici, CSM a trecut la conducere, 23-26. Humet a reușit să readucă echipa constănțeană pe picior de egalitate cu adversarii, 28-28, în minutul 57. Cu cât secundele se scurgeau, cu atât tensiunea creștea în sală. Popescu apără o mingea a CSM-ului și Buricea marchează din nou, 29-28. Spectatorii s-au ridicat în picioare. Oaspeții egalează, 29-29, iar în ultimul minut, când tabela indica 30-30, CSM București dă lovitura de grație, 31-30, iar Buricea și Stamat au primit cartonaș roșu. Doar două secunde au mai rămas din joc și HCM-ul pornea de la centru. Stavrositu a decis să arunce la poartă și a nimerit fix în brațele lui Blazevic și astfel meciul se încheie cu victoria CSM-ului București. 
"Chiar nu pot sa imi dau seama ce s-a întâmplat în a doua parte a jocului. Îmi pare nespus de rău că am scăpat din mână un meci pe care trebuia sa îl câștigăm. Se pare că astăzi nu am ascultat unul de altul", a declarat Marius Stavrostiu. 
"Este o înfrângere destul de gravă. Cred că din cauza greșelilor noastre, foarte multe din a doua repriză, ei au prins elan. Sperăm să învățăm încă odată din greșelile de astăzi și să mergem mai departe", a spus și portarul Mihai Popescu.
HCM Constanța se află acum pe poziția a treia a clasamentului, cu 19 puncte. Lider este CSM (22), urmată de Baia Mare (21). 
Etapa viitoare, duminica, 16 noiembrie, HCM joacă la Suceava.

Pentru HCM au marcat: Buricea 9, Humet 9, Șomlea 3, Stavrositu 3, Cutura 2, Toma 1, Rakcevic 1, Angelovski 1, Cristescu 1. 


Comentează știrea

Bogdan
13 noiembrie 2014
O relatare de 2 bani

De ce nu se mentioneaza in acest articol care au fost cauzele pentru care George Buricea a luat cartonas rosu ? Daca autoarea articolului ar fi fost la meci ar fi stiut . Iata care a fost filmul evenimentelor. Inainte de repunerea constanteana de la centru dupa golul primit (30-31) cu doar 2 secunde pana la finalul meciului fostul jucator al Stelei si al nationalei Romaniei Iulian Stamate a obstructionat intentionat luand cartonas rosu direct iar in momentul in care se indrepta catre vestionare a facut semne obscene catre tribuna. Buricea evoluand pe extrema a fost foarte aproape de evenimente imbrancindu-l pe pe bucurestean. La ultima faza a meciului nu Angelovski a aruncat la poarta CSM-ista ci Stavrositu. Cand trimiteti pe cineva la anumite evenimente sportive poate ar trebui ca acea persoana sa cunoasca sportul respectiv si sa relateze intocmai ceea ce a vazut nu din auzite sau din fata televizorului . Unde esti tu Liviu Bruckner ? Unde esti tu Gabi Milcescu ? Ce redatie, ce vremuri ce oameni. Acum orice neavenit se da mare cronicar sportiv.

Bogdan
13 noiembrie 2014
O relatare de 2 bani

Am depistat si alte greseli din articolul dumneavoastra. HCM-ul a condus cu scorul de 29-28 prin golul lui Buricea si nu CSM-ul (probabil ca cel care a pus articolul pe site nefiind familiarizat cu sportul nu face diferenta intre HCM si CSM ), apoi Constanta conduce din nou cu 30-29 prin golul lui Javier Humet dupa care se intampla cele relatate mai sus. Referitor la faptul ca ati iesit din sala inainte de terminarea partidei (banuiesc pentru a afla cateva impresii la cald) nu este normal. Jurnalistul sta pana la final pentru a relata intocmai cele intamplate. Asa cronica dumneavoastra a fost inexacta si incompleta. Ati fi putut sa va interesati la colegii dumneavoastra de breasla sau chiar de la cei intervievati de cele intamplate. Pe drum spre vestiare este imposibil sa nu fi auzit murmurul si vociferarile tribunei si sa nu va fi intrebat care a fost cauza. Dar... Cum ar fi fost ca pe vremuri reputatul cronicar sportiv Ioan Chirila sa fi parasit tribuna inaintea terminarii unei partide ? Lipsa de profesionalism, dovada de indolenta si lipsa de respect fata de cititorii gazetei la care lucrati. Sefii dumneavoastra stiu ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6769 secunde