Atac asupra Dobrogei. Sute de militari vor ataca din aer și de pe uscat

597
Atac asupra Dobrogei. Sute de militari vor ataca din aer și de pe uscat - sutecdemilitari-1431535516.jpg

Articole de la același autor

Militarii români, împreună cu soldați din Albania, Bulgaria, Grecia, Italian, Turcia și Macedonia participă zilele acestea la misiuni tactice cu trageri de luptă, în cadrul exercițiului Seeba 15.

Tancuri, elicoptere și armament folosit cu generozitate. Nu, nu a venit războiul, ci județele Constanța și Tulcea sunt gazda unui eveniment de amploare, organizat în poligonul Babadag.

Exercițiul Seeba 15 se desfășoară în perioada 10-15 mai la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare Constanța și în poligonul Babadag, din județul Tulcea. Astăzi, poligonul Babadag este gazda structurii Seebrig. În cadrul exercițiului, structurile Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești" pune la dispoziția Forței Multinaționale de Pace din Europa de Sud-Est o structură din cadrul Batalionului 1 CIMIC, care se va antrena împreună cu militarii din cadrul Comandamentului Brigăzii din Sud-Estul Europei (Seebrig) conduși de comandantul acesteia, generalul de brigadă Eser Hakan. România contribuie la Forța Multinațională de Pace din Europa de Sud-Est cu aproximativ 400 de militari din structuri de infanterie, geniu, cercetare și transport din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești".

Ministrul Apărării, invitat la activități

SEEBRIG a fost înființată în anul 1999 și este organizată la nivel regional, având în subordine structuri militare puse la dispoziție de Albania, Bulgaria, Grecia, Italia, Macedonia, România și Turcia.

Comandamentul Seebrig și-a desfășurat activitatea până în anul 2003 în Plovdiv, Bulgaria; în Constanța, în perioada 2003 - 2007; la Istanbul, 2007 - 2011, iar din iulie 2011 s-a mutat la Larisa, Grecia. Comanda Seebrig este asigurată timp de doi ani, prin rotație, de fiecare dintre țările membre. România a asigurat comanda Seebrig în perioada 2007 - 2009 prin generalul de brigadă Virgil Bălăceanu. În anul 2006, comandamentul Seebrig și două subunități de sprijin, din care au făcut parte și 233 de militari români, au participat timp de șase luni, sub mandat ONU, la misiunea NATO, în cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF).

La exercițiu va participa ministrul Apărării, Mircea Dușa, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, locțiitorul șefului apărării din Bosnia și Herțegovina, consuli și atașați ai apărării acreditați în România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Schimb de experiențe româno-americane
Pagina a fost generata in 0.5696 secunde