Atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de specialiştii instituţiei

136
Atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de specialiştii instituţiei - jmhhc2g9mtq1mtlhodcwmtzmntq2mjaz-1653752274.jpg
Un atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a fost respins, sâmbătă, de specialiştii instituţiei, scrie Agerpres. 


Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) s-a declanşat în jurul orei 4,30.


Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului.


Site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale instituţiei.


Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun. 


Pagina a fost generata in 0.2647 secunde