Preşedintele Comisiei SRI, despre cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale

248
Preşedintele Comisiei SRI, despre cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale - mzvmnjjmnwu4nwnmntqxotzhm2zmyjgw-1653473406.jpg
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale şi a cetăţeanului, a declarat miercuri preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Cristian Chirteş, care a făcut un apel către clasa politică pentru adoptarea legislaţiei în domeniul securităţii cibernetice, scrie Agerpres.

"Doresc să subliniez importanţa elaborării legislaţiei în domeniul securităţii cibernetice, legislaţie care astăzi România din păcate nu o are şi cred că trebuie urgentată, sunt convins că trebuie urgentată legea securităţii cibernetice, care este într-o formă finală şi fac un apel decidenţilor politici să vină în Parlament cu această lege. (..) Am avertizat încă din luna februarie asupra unor posibile atacuri cibernetice care era posibil să vizeze site-uri sau infrastructuri critice şi astăzi mai mult decât în luna februarie readuc în atenţia tuturor avertismentele date de către SERI cu privire la posibilitatea unor noi atacuri cibernetice în perioada următoare. SRI, prin Cyberint, a identificat vulnerabilităţi şi bineînţeles a făcut recomandări tuturor instituţiilor care au fost afectate de aceste atacuri şi nu numai", a declarat Cristian Chirteş, la finalul unei şedinţe la care a participat directorul Centrului Naţional Cyberint - Serviciul Român de Informaţii, Anton Rog.

Potrivit acestuia, legea securităţi cibernetice trebuie să stabilească clar atribuţiile fiecărei entităţi din acest domeniu.

Chirteş i-a îndemnat totodată pe toţi decidenţii din sectorul public, mediul privat, operatorii de infrastructuri esenţiale, să ia în serios avertismentele privind pericolele cibernetice şi de asemenea să-şi identifice toate vulnerabilităţile cu privire la desfăşurarea în bune condiţii a activităţii lor.


Pagina a fost generata in 0.2936 secunde