Atacuri la conturile bancare ale constănțenilor

1427
Atacuri la conturile bancare ale constănțenilor - 14434ffa29daf167e8750e5f4c17ffd8.jpg
Amplă acțiune a polițiștilor pentru prinderea în flagrant a unui constănțean suspectat de clonare de carduri. Totul s-a petrecut lângă Casa de Cultură din Constanța. Astfel, oamenii legii l-au surprins pe bărbatul de 27 de ani în momentul în care a primit prin intermediul unei firme de curierat produse electronice (două TV tip LCD și un sistem audio) în valoare de aproximativ 10.000 lei, pe care le-a comandat și plătit on-line cu carduri bancare clonate.
Totodată, bărbatul a mai comandat pe internet, în lunile februarie și martie ale acestui an, și alte bunuri, în special produse electronice scumpe.
Plata lor a fost efectuată cu carduri false, datele fiind obținute prin metoda "phishing". Comenzile on-line au fost făcute dându-se ca date de contact diverse adrese de e-mail, precum și diferite locații de pe raza municipiului Constanța.
Suspectul este bănuit că face parte dintr-o grupare care desfășoară operațiuni financiare frauduloase folosind instrumente de plată electronice, clonare de carduri bancare și efectuare de transferuri frauduloase de sume de bani din conturile unor cetățeni străini.
Polițiștii au efectuat percheziții la locuința acestuia de unde au ridicat în vederea cercetărilor, patru laptop-uri, o unitate centrală de calculator, medii optice de stocare, trei televizoare LCD, un sistem audio, carduri blank, precum și mai multe carduri emise de instituții bancare din țară și străinătate.
Cercetările continuă cu bărbatul în stare de libertate.

Ce înseamnă "phishing"?
Phishing-ul este o infracțiune informatică. Scopul ei este acela de a strânge cât mai multe informații confidențiale de genul CNP, numere de cont, numere de card, coduri PIN și apoi folosirea lor pentru sustragerea de bani. De obicei, ținta o reprezintă clienții companiilor din industria financiar-bancară, dar există și cazuri în care pot fi atacate și companii din alte sectoare și chiar magazine online.
Mai exact, în cadrul unui atac de tip phishing, autorul trimite mesaje prin e-mail sau SMS ca fiind din partea unei anumite companii binecunoscute, către presupuși clienți ai acesteia. De cele mai multe ori, adresele de email la care sunt trimise mesajele sunt colectate prin metodele folosite și de spammeri. Foarte rar, atacul are la origine furtul bazei de date cu clienți ai companiei vizate.
Subiectul și conținutul e-mailului variază de la un atac de phishing la altul. Astfel, infractorul poate anunța existența unor defecțiuni sau erori tehnice care trebuie remediate prin reintroducerea datelor personale, mergând până la mesaje care promit un anumit premiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Economie : Băncile dau credit. Card de credit
Pagina a fost generata in 0.2492 secunde