Două firme au țepuit statul cu peste 3 milioane de lei

383
La fiecare lovitură de târnăcop dată în subteranele economiei, Garda Financiară dă de filoanele marii evaziuni fiscale. În cazul SC Hidroserv SRL, din Constanta, comisarii au constatat că societatea nu funcționează la sediul social declarat. Au mai săpat puțin și-au descoperit că firma a executat lucrări de construcții și amenajare de rețele de apă, beneficiarul fiind o altă societate
din localitate. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 2.803.607 lei, iar operațiunile nu au fost înregistrate în evidența financiar - contabilă. Comisarii constănțeni au estimat un prejudiciu de 824.591 lei. Împotriva administratorului societății, un individ din localitatea Ovidiu, a fost întocmită sesizare penală.
Un alt caz ieșit la iveală de sub târnăcop este cel al SC Expres Activ Cereal SRL, din Constanța, al cărei administrator este un personaj din Republica Moldova. Firma a achiziționat produse agricole - 2.836 tone de grâu și 3.667 tone de orz - de la persoane fizice, pe bază de borderouri, care nu pot fi considerate documente legale de proveniență. Marfa a fost, mai apoi, comercializată. Comisarii constănțeni au amendat firma cu 20.000 lei și au confiscat contravaloarea produselor agricole comercializate, respectiv suma de 2.499.572 lei, a declarat comisarul șef de secție, Cristian Radu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7457 secunde