ATENTAT LONDRA / Doi dintre atacatori, identificați. Cine sunt ei

279
1
ATENTAT LONDRA / Doi dintre atacatori, identificați. Cine sunt ei - 1-1496725853.jpg

Articole recomandate

Autoritățile britanice au anunțat, luni seara, că i-au identificat pe doi dintre cei trei teroriști care au acționat, sâmbătă, la Londra. Cei doi sunt Khuram Butt și Rachid Redouane, potrivit News.ro, citat de Digi 24.


Khuram Shazad Butt (27 de ani) era căsătorit și avea copii, iar anchetatorii susțin că locuia de mai mulți ani în cartierul est-londonez Barking, unde au avut loc mai multe raiduri antiteroriste în urma atentatului de pe London Bridge.


Acesta era cetățean britanic, dar s-a născut în 1990 în Pakistan.




De asemenea, atacatorul a apărut la un moment dat într-un documentar realizat de televiziunea Channel 4 despre o grupare de islamiști extremiști, care s-a format în jurul predicatorului Anjem Choudary.


Însă, Rachid Redouane nu era cunoscut autorităților britanice, în timp ce complicele său era pe lista agenților de la MI5.


Redouane era de origine libiană și marocană, dar anchetatorii nu au putut să stabilească dacă acesta s-a născut în 1986 sau în 1991.


Autoritățile nu au anunțat identitatea celui de-al treilea atacator, care a fost împușcat mortal de forțele de ordine alături de Redouane și Butt în urma carnagiului din Borough Market.


Un număr de 12 persoane au fost arestate în urma raidurilor antiteroriste din estul Londrei, iar un bărbat și o femeie au fost deja eliberați de către autoritățile britanice, în vreme ce alte zece persoane sunt ținute în custodie pe baza legii antiterorism din Marea Britanie.


Cele mai multe raiduri antiteroriste au vizat cartierul est-londonez Barking.


Autoritățile britanice au reușit să-i ucidă pe jihadiști la aproximativ opt minute după declanșarea carnagiului, după ce au tras peste 50 de gloanțe în direcția acestora. 


Șapte persoane și-au pierdut viața, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuțite în zona Borough Market.


Comentează știrea

sevinci
6 iunie 2017
Terorist pakistanez....primar pakistanez...este e ajuns Londonistanul

Londonistanul va deveni califat musulman

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde