ATENȚIE MARE, ȘOFERI! Se RIDICĂ MAȘINILE parcate neregulamentar în Constanța

4823
19

Articole de la același autor

"Poliția? Veniți că mi-a fost furată mașina" - acestea sunt cuvintele multor constănțeni care, odată ajunși la locul unde și-au parcat mașina, constată cu stupoare că a dispărut. Răspunsul însă vine repede: mașina a fost ridicată de Poliția Locală și o puteți recupera din parcul auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu… după ce plătiți amenda, bineînțeles.

Începând din acest an, "caracatița" are un nou aliat în lupta cu persoanele care parchează ilegal - mașinile de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal. Tot mai mulți constănțeni rămân fără mașină pentru că parchează în locuri nepermise. Polițiștii locali ridică autovehiculele care "deranjează". Însă constănțenii sunt nemulțumiți, și nu de măsurile luate de polițiști, ci de modul în care acestea sunt luate și de faptul că nu știu unde și cui să se adreseze.

"Am ajuns înapoi în locul unde parcasem mașina și nu mai era. M-am speriat, am crezut că a fost furată. Nu aveam niciun număr de telefon la îndemână, nu am știut pe cine să contactez. Mai mult, nici nu știam că se ridică mașinile în Constanța. Mi se pare incredibil să nu ai un număr de telefon la dispoziție, să nu știi dacă a fost sau nu ridicată…", spune Carmen M., o femeie din Constanța care a trecut printr-o astfel de sperietură.

"Oamenii în general se sperie și sună la Poliție, însă noi anunțăm, la rândul nostru, toate datele de identificare ale mașinilor ridicate, astfel că, atunci când sună, proprietarii sunt anunțați că au parcat neregulamentar și sunt direcționați către sediul de pe Bulevardul Aurel Vlaicu, din zona Seat, pentru a o ridica", afirmă șeful Serviciului Poliției Locale, Ionuț Dumitru.

Amenzi de zile mari

Mașinile sunt duse într-un parc auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona reprezentanței Seat, iar ca să le luați înapoi trebuie să băgați adânc mâinile în buzunare, adică 600 de lei, la care se adaugă 25 de lei pe zi pentru "parcarea" în parcul auto și sancțiunea contravențională.

"Proprietarii vehiculelor parcate ilegal, care sunt ridicate, vor trebui să achite valoarea de ridicare, transport și depozitare, de 600 de lei. De asemenea, cei cărora le-au fost ridicate mașinile vor plăti o taxă de 25 de lei pe zi societății care depozitează mașinile ridicate, care începe să fie percepută după primele 24 de ore de la ridicarea mașinii. De asemenea, proprietarul va avea de plătit și o amendă, care ajunge de la 200 la 1.000 de lei, în funcție de abaterea săvârșită", a declarat șeful Serviciului Poliției Locale Constanța.

Șoferi pasibili de sancțiuni

Sunt vizați șoferii care-și lasă mașinile parcate pe carosabil, blocând accesul, pe spațiul verde, pe pavele, în locurile special destinate persoanelor cu handicap sau pe spațiile rezervate.

"Am acționat pentru fluidizarea traficului în stațiunea Mamaia, însă pentru că sezonul estival s-a terminat, am început să desfășurăm activități în municipiu, pentru că pe timpul verii nu am avut efective suficiente. Se acționează cu ridicarea și transportul în parcul auto în special în cazul mașinilor care staționează pe spațiul verde sau în locuri unde blochează căile rutiere și doar în cazul în care nu s-a aplicat caracatița", spune Ionuț Dumitru.

Efectele unui astfel de act normativ ar fi benefice pentru Con-stanța, spun polițiștii, pentru că astfel am puncta la capitolul disciplină în trafic, și am scăpa de ambuteiajele create din cauză că unii conducători auto uită că nu sunt singuri pe șosele și că trebuie să respecte, ad literam, reglementările în vigoare ale Codului Rutier.

Dacă v-ați ales cu o astfel de "surpriză" puteți suna la numărul de telefon 0241/484.205.

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Liviu
12 septembrie 2013
Persoanne cu handicap

Cu mici exceptii,locurile de parcare pt persoane cu handicap,sunt putine si uneori prost plasate. Dar chiar si in aceste situatii le gasesti ocupate de masini a caror valoare ma face sa cred ca posesorii lor n-au nici o problema de handicap. Am vazut personal parcand pe aceste locuri special amenajate masini conduse de tineri sau persoane zdravene care din comoditate si nesimtire ocupa cele cateva locuri pentru handicapati. Ar trebui o actiune in acest sens pentru a pune la punct persoanele certate cu bunul simt

Numarul 4
12 septembrie 2013
Perfect

Foarte bine, sa vina Politia Locala si in zona Km 4-5 sa vada cum parcheaza nesimtitii masinile

catalin
12 septembrie 2013
trecere pietoni

Trecerea de pietoni dintre Soveja si Macu Rosu, pe Bd Tomis, este mereu blocata de masini parcate pe trotuar, chiar in dreptul trecerii. S-a semnalat in presa acest lucru de nenumarate ori dar nu s-a intamplat nimic. Incepe scoala si copii vor iesi dintre masini in strada fara sa fie vazuti de soferi. Luati masurile legale sau o sa aveti pe constiinta copii accidentati si o sa fiti parte civila responsabila in caz de accident. Sau si la noi trebuie sa moara un copil ca sa va faceti treaba pentru care sunteti platiti. Nu sunt locuri de parcare suficiente dar chiar pe trecere de pietoni sa parchezi e giboneala curata.

Dina
12 septembrie 2013
Nu rata

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

noni
12 septembrie 2013
e bine

E bine ca se mai scot bani din buzunat si cu platforma, acum , fara sa par nesimtit, peste tot sunt locuri de parcare pt handicapati dar sa dea sfantu, daca sm vazut pe vreunul cu masina. Sunt de acord cu respectarea legilor, dar sa nu exageram anumite aspecte. Nu cred ca e cineva nebun sa riste s acoata 1000 lei din buzunar, doar pt ambitia de a parca aiurea. O intrebare pt reporterii ziarului si poate se face si un reportaj pe subiect: care e treaba cu locurile de parcare rezervate la primarie ??? Am loc rezervat, ridic placuta tot timpul, se mai strecoara cate un nebun si atunci incepe distractia. Cand am sunat la politia comunitara, sa vina sa rezolve treaba, politistul, foarte arogant, spune ca nu am drept de rezervare decat dupa ora17 si pana dimineata in cursul saptamanii si non stop in wknd. Sun la primarie, la rezervari, de acolo, seful lor, spune ca am drept de rezervare, atat cat platesc, non stop, indiferent de intervalul orar.Cel de la primarie ma intreaba, cu ce temei m-a refuzat politia ? Nu am stiut. Mi s-a spus ca daca am amabilitatea, sa mai las pe timp de zi, vecinii sa parcheze, daca nu ma folosesc de loc. Zis si facut, am lasat, doar ca au uitat sa-si ia masinile si am fost nevoit sa trag in alta parte. Daca ridici placuta, nu e bine, ca cei fara loc si galeria de pe strada, spun ca esti nesimtit, dar macar gasesc locul liber cand am nevoie,,,, daca faci un gest si o lasi libera, nu e bine ca te ia lumea de prost si nu mai scapi de ei,,,,, primaria spune ca am drept ne parcare non stop, politia ca am program....Care e adevarul ?? Pe autorizatie,nu scrie decat valabilitatea, un an, nu si intervalul orar.

mda
12 septembrie 2013
.

Asta e problema ta ca ti se zice ca esti nesimtit? Pai acum scuza ma ca ti o zic da esti chiar naiv daca tu platesti loc de parcare si ii lasi pe altii sa parcheze ai placuta foloseste o ca nu cred ca e vreunu atat de cretin incat sa intre cu masina in ea. Pentru ca acum sinceri sa fim daca vedem un loc de parcare care nu are placuta ridicata normal ca parcam acolo doar nu o sa cobor din masina sa incep sa intreb vecinii daca locul este platit la primarie.

Bravo nr. 5
12 septembrie 2013
Aceeasi intrebare.

Aceeasi intrebare o am si eu... bine punctat nr. 5. Chiar aseara in cartier la mine, unul smecher a parcat pe loc rezervat, a venit proprietarul sa-si parcheze masina si era ocupat locul. A parcat in fata lui, blocandu-l, si a lasat si o carte de vizita. Apoi smecherul a sunat ca nu putea sa iasa si de aici balciul :-)))) nici azi dimineata smecherul nu a plecat cu masina din parcare :-))) pacat ca vecinul plecase deja la munca si eliberase calea de iesire din parcare. Asadar raspunsuri doresc si eu ... care e intervalul orar ?

alex
12 septembrie 2013
masini parcate neregulamentar

Din pacate sunt masini mari care pot deteriora respectiva placuta.O stiu din proprie experienta. Mi-a fost inlocuita de conducatorul dubitei care a distrus-osi cred ca tot el a distrus-o din nou , probabil ca revansa. Astia suntem. Si apropo de chestia cu daca placuta nu este ridicata normal ca parchezi acolo - nu cred ca ai dreptate deloc . Nu este treaba ta sa investighezi daca persoana a platit sau nu la primarie. Placuta respectiva spune doar ca locul de parcare este rezervat. Atat. Cel care vine cu masina in vizita, etc , la vreun prieten , ruda etc , stie foarte bine pentru ce este pusa acea placuta si ar trebui sa respecte legea in primul rand si apoi sa isi respecte concetatenii care platesc acest serviciu. De regula noi ne descurcam in tot felul de situatii , intre ghilimele bineinteles, asa numim de fapt nesimtirea si lipsa de respect fata de ceilalti.Oricum si autoritatile tolereaza si nu clarifica aceasta stare de lucruri . La Bucuresti este clar ai parcat pe locul rezervat al cuiva, acela suna la firma care ridica masina si apoi esti nevoit sa achiti amenzi si alte penalitati . Ma surprinde ca persoanele carora le-a fost ridicata masina au pretins ca le-a fost furata. Pai nu au carnet de conducere , nu stiau ca au parcat in loc interzis? Ce au invatat la scoala de soferi , cum sa fenteze legea ? Cred ca legea ar trebui impusa mai drastic pana cand vom intelege cum trebuie sa traim intr-o sicietate normala si civilizata.

Răspuns la: .
Adăugat de : mda, 12 septembrie 2013
Asta e problema ta ca ti se zice ca esti nesimtit? Pai acum scuza ma ca ti o zic da esti chiar naiv daca tu platesti loc de parcare si ii lasi pe...
Raz
12 septembrie 2013
selectie?

Am observat ca in principal se ridica masini cu numerele de inmatriculare diferite de Constanta, ce vor sa demonstreze cu asta? Asa am patit si eu odata am fost doar amendat (nu se ridicau pe atunci) ca aveam nr de arges si altul in fata mea din alt judet.

ct
12 septembrie 2013
masinile abandonate

schimbati legea, orasul e inca plin de rable nefolosite de ani de zile...e o tampenie sa ai nevoie de 2 marori, se vede clar o masina nefolosita ! cand cineva face o reclamatie,veniti,vedeti ,ii puneti afis in geam, si dupa 30 de zile o ridicati !

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9979 secunde