Constanța, "curățată" de rablele de pe trotuare

1008
5
Constanța,

Articole de la același autor

Aveți o mașină pe care nu o mai folosiți și ați "uitat-o" pe trotuar? Polițiștii locali vă atrag atenția să o puneți în circulație sau să o mutați de pe domeniul public, căci de ieri a demarat o amplă campanie de "curățare" a Constanței de mașinile abandonate.

În competența Poliției Locale intră și depistarea și ridicarea vehiculelor abandonate. De la începutul anului și până în prezent, Poliția Locală a primit sesizări cu privire la 80 de autoturisme care fie nu au plăcuțe de înmatriculare, fie sunt parcate de vreme bună pe domeniul public. Din momentul sesizării, polițiștii locali fac toate demersurile pentru contactarea proprietarilor și somarea lor să-și mute autoturismele. Dar, pentru că nimeni nu a dat curs somațiilor, s-a trecut la acțiune.

Astfel, ieri dimineață, polițiștii locali au început să ridice mașinile. Printre cele săltate, s-a aflat o Dacie de culoare galbenă, cu număr de înmatriculare CT 01 VHU. Locuitorii blocului IV5, de pe strada Solidarității, au reclamat că mașina este parcată de luni bune în spatele imobilului, încurcând circulația în zonă. De asemenea, a fost ridicat și un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare de pe B-dul Ferdinand, de asemenea lăsat parcat de vreme îndelungată.

"Pentru început, este vizat centrul municipiului Constanța", a precizat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța. Acțiunea va continua și în zilele următoare, până vor fi epuizate toate sesizările.

Proprietarii cărora le sunt ridicate autoturismele le pot recupera în baza unei solicitări de restituire și a unei taxe de ridicare, transport și depozitare, de aproximativ 500 de lei. Bineînțeles, a subliniat Daniel Bratu, aceștia vor trebui să plătească și o sancțiune contravențională de 2.000 de lei.

Vreți să faceți o sesizare privind o mașină abandonată?

Constănțenii care doresc să sesizeze autoritățile cu privire la mașini abandonate pe trotuare sau pe domeniul public o pot face la Dispeceratul Poliției Locale, 0241/484.205 sau la 0241/550.550, urmând să fie contactați de inspectorii din cadrul Primăriei Constanța pentru a li se confirma că sesizarea lor a fost verificată.

Atenție! Cei care vor, însă, să facă o glumă proastă vecinilor riscă să plătească o amendă de aproximativ 1.000 de lei dacă sesizarea privind autovehiculul abandonat nu se verifică. 

Comentează știrea

jiji
24 mai 2013
mashini

si la casa de cultura in parcarea din parc si la blocurile cu 7 etaje sunt o gramada abandonate: vreo 2 vw polo albastru inchis dacie 1310 gri matiz gri toyota - veche alba - sta de cel putin 4 ani in acelasi loc

Nea Mitica
24 mai 2013
"mashinile" lu' jiji

Ai citit articolul? Da? Atunci nu te mai lamenta si foloseste nr de telefon publicate ptr a sesiza autoritatile!

Răspuns la: mashini
Adăugat de : jiji, 24 mai 2013
si la casa de cultura in parcarea din parc si la blocurile cu 7 etaje sunt o gramada abandonate: vreo 2 vw polo albastru inchis dacie 1310...
jiji
24 mai 2013
mashini

si ramai cu sesizarea in mana, bai mitica. daca nu scria in ziar nr de telefon ce ne faceam?

CaraNae
24 mai 2013
Parcare pe trotuare

Dar masinile parcate pe trotuare, din cauza carora pietonii sint obligati sa circule pe carosabil, cind vor fi ridicate?

dragusin razvan
16 martie 2015
masini pe trotoare

sa ridice si masina stationata de 9 luni pe strada jupiter linga cinematograf de pe domeniul public,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde