Polițiștii locali vor pedepse cu închisoare pentru cei care nu-și plătesc amenzile

344
3
Polițiștii locali vor pedepse cu închisoare pentru cei care nu-și plătesc amenzile - politistilocali-1361716960.jpg
Polițiștii locali doresc câteva schimbări legislative care să le ușureze activitatea. Sâmbătă, membri ai Federației Naționale a Polițiilor Locale din România, printre care s-a numărat și Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța, s-au întâlnit la Timișoara și au purtat lungi discuții cu privire la o serie de propuneri pe care să le facă parlamentarilor. 

Astfel, un subiect atins a fost necesitatea modificării legislației privind munca în folosul comunității. După cum a explicat Daniel Bratu, practica a demonstrat că mulți dintre cei surprinși cu căruțele prin oraș, deși amendați, nu plătesc sancțiunile. Drept pentru care, una dintre propunerile șefilor polițiilor locale vizează ca cei care nu au venituri, nu plătesc amenzile și refuză inclusiv să presteze munca în folosul comunității (în prezent, legislația stipulează că instanțele de judecată nu-i poate condamna pe respectivii la munca în folosul comunității decât dacă ei acceptă în prealabil!) să fie pasibili de închisoare. 

Este necesară, de asemenea, modificarea Codului Rutier, sunt de părere polițiștii locali, astfel încât să stipuleze clar că și aceștia aplică sancțiuni pe această linie. De nenumărate ori, conducătorii auto și pietonii au confuzii cu privire la atribuțiile acestei instituții. 

Un număr mai mare de polițiști locali, dotarea parcului auto și schimbarea statutului polițiștilor locali sunt alte teme care au fost discutate în cadrul întrunirii. Toate propunerile au fost notate și urmează să fie înaintate parlamentarilor. 

La întrunirea organizată de Poliția Locală Timișoara, pe lângă reprezentanții instituției similare din Constanța au participat și polițiștii locali din București, Craiova, Iași, Drobeta Turnu Severin, Arad, Pitești, Ploiești etc. 

Comentează știrea

Culetu
25 februarie 2013
Mai ganditi-va !

1.- Sunt si asa destule forte de represiune in Romania in prezent , ca sa mai doreasca si analfabetii astia dea amenzi... 2.- Bai Bratu, toata lumea stie ca nu te-a dus capul , dar fara a avea prea multa scoala , puteai sa-ti dai seama ca cei care nu si-ar putea plati amenzile si ar face puscarie , ar costa contribuabilul / bugetul tarii cu mult mai mult in aceasta perioada de criza.

mihai
5 martie 2013
multumim

multumim politiei locale care a reusit sa rezolve problema taxiurilor din zona city mall, spital, tomis. politia rutiera si cei de la sectie ii vedeam ami mereu trecand prin zona fara a schita un gest. in fiecare seara am vazut masini de politie locala care dadeau amenzi. bravo!

gaby
7 aprilie 2013
Pentru Culetu

"analfabeti "astia cum ii numesti tu sa stii ca majoritatea au studii superiore,dar daca tu esti un fost sau viitor detinut este normal sa te deranjeze...Suntem o tara de rahat din cauza unor inculti ca tine "Culetu" chiar isi fac treaba baieti astia si comentarii de prost gust la adresa lor scriu numai drogati si cei certati cu legea pentru ca ii deranjeza. "Culetu"asa ca mars de aici si sa nu uiti sa iti iei si familia cu tine

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3588 secunde