Polițiștii locali ar putea avea aceleași drepturi ca și polițiștii din MAI

389
Polițiștii locali ar putea avea aceleași drepturi ca și polițiștii din MAI - politialocalaconstanta1013215575-1350394298.jpg

Senatorii din Comisia de Administrație au dat raport favorabil pentru un proiect legislativ ce presupune modificarea legii 155/2010 - Legea Poliției Locale, astfel încât polițiștii locali să aibă aceleași drepturi ca și polițiștii din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.


În prezent, art.35 lit. (b) din Capitolul VIII - Dotarea si finanțarea poliției locale al Legii 155/2010 (Legea Poliției Locale), arată că "încadrarea activității în condiții deosebite, speciale sau alte condiții de muncă" se face "potrivit legii".
Inițiatorii (Chiriță Dumitru - deputat PSD; Niță Constantin - deputat PSD; Zgonea Valeriu Ștefan - deputat PSD) doresc prin Legea de modificare ca acestă literă a art.35 să aibă un nou conținut, astfel încât polițiști locali să aibă aceleași drepturi ca și polițiștii MAI.


"Se identifică drept soluție modificarea art.35 lit. (b) din lege, prin înlocuirea sintagmei finale (potrivit legii, n.red.) cu un text care să elimine discriminarea polițiștilor locali față de restul lucrătorilor din domeniul ordinii publice și siguranței naționale și care să permită aplicarea corespunzătoare în cazul polițiștilor locali a prevederilor 28-30 din  Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și a legislației conexe - hotărâri de guvern, ordine MAI etc.", arată inițiatorii în motivarea atașată legii.


Astfel, în cazul în care inițiativa legislativă va fi adoptată de Parlament, activitatea polițiștilor locali ar putea fi încadrată ca activitate în condiții speciale și deosebite sau alte condiții de muncă prevăzute de lege pentru polițiști și pentru funcționarii publici cu statut special din domeniul ordinii publice.
Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, Senatul fiind prima Cameră legislativă sesizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : "Eu v-am făcut, eu vă omor!"
Pagina a fost generata in 0.4421 secunde